Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige Fiskejournalen
Sälj dina fiskeprylar

Visst har du en hel del gamla fiskeprylar som bara ligger och skräpar? Då kanske du ska satsa på minimässan i Angered den 30 april? Där kommer att finnas möjlighet att både sälja och köpa begagnade fiskeprylar.
Bakom idén med en minimässa ligger Fredrik Aremyr, som arrangerar mässan bara för att det är kul, inte för att tjäna pengar. Fredrik ordnar lokal, parkering och bord för försäljning.
– Tanken är att det ska bli en mötesplats där folk kan träffas, snacka fiske och förstås sälja och köpa prylar, säger Fredrik, som hoppas att det ska bli en livlig försäljning där det finns möjlighet att hitta begagnade fiskegrejor till bra priser och där man kanske till och med kan pruta lite.
Fredrik har lagt upp en tråd om mässan på Sportfiskeforum.
Svenne Andersson

Fina gamla rullar, men dom ligger ju bara i lådan... Kanske läge att sälja på minimässan i Angered.

Relaterad nyhet från din region
21 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Nors – bra föda för rovfiskar. Foto: Länsstyrelsen
Se där – plötsligt påträffades nors i Försjön

Försjön i Eksjö kommun är ett populärt sportfiskevatten, där det genom årens lopp satts ut flera olika arter med syftet att stärka bestånden. Nu har det för första gången i modern tid påträffats nors i sjön.

Redan på 1800-talet sattes det ut röding och gös i Försjön, och senare skedde även stödutsättning av gädda och sik. En nyligen publicerad undersökning om fiskbeståndet i Försjön visar att det domineras av abborre, men för första gången i modern tid konstateras det finnas nors i sjön. Arten sattes ut redan 1905, men har alltså inte påträffats där på senare tid.

Förutom fisk fångades även signalkräftor. I bottensatta nät fångades mycket få individer medan fångstvikten var normal jämfört med sjöar av liknande storlek och djup på höglandet, rapporterar länsstyrelsen i Jönköping. Resultatet från provfisket visar att sjöns ekologiska status med avseende på fisk är god.

– Att det fångades få fiskar var väntat och är en följd av Försjöns karga och näringsfattiga karaktär. Däremot medför den rika förekomsten av nors och signalkräftor bra förutsättningar för sjöns fina bestånd av abborre, säger Rasmus Linderfalk, fiskerikonsulent vid Länsstyrelsen i Jönköpings län.

Du kanske även gillar detta