Det är ingen unik händelse – men det är likväl lika spännande varje gång som det kommer rapporter om svärdfisk på svenskt vatten. " /> Sällsynta synen – svärdfisk på svenskt vatten | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

2 år sedan Sverige Anders Lundin
En svärdfisk på svenskt vatten. Missa inte filmklippet nedan! Foto: Från Youtube
Sällsynta synen – svärdfisk på svenskt vatten

Det är ingen unik händelse – men det är likväl lika spännande varje gång som det kommer rapporter om svärdfisk på svenskt vatten.

Den här gången var det en två meter lång svärdfisk som simmade in i Lommabukten, där den bjöd några ortsbor på en fantastisk naturupplevelse. Det hela ägde rum på morgonen 24 augusti, och den uppehöll sig vid stora bryggan i Lomma under en ganska lång stund. Såklart åkte mobilerna fram, och åskådaren Micael berättade om skådespelet för Sydsvenskan.

– Först såg det ut som två stora fiskar som simmade runt, när jag kom ut på bryggan såg jag att det var en svärdfisk. Den var utan överdrift mellan två och två och halv meter lång, säger Micael som själv fiskat svärdfisk utomlands på Big game-fiske.

Micael berättar för Sydsvenskan att fisken såg stressad ut, och att det dröjde 30–40 minuter innan den hittade ut på djupare vatten igen.

– Det var en fantastisk upplevelse, sådant man nog bara upplever en gång i livet.

Att svärdfiskar gästar svenska vatten är som sagt inte unikt, även om det är väldigt ovanligt. För två år sedan hittades exempelvis en två meter lång död svärdfisk vid Falsterbokanalen.

Se filmklippet på svärdfisken i Lomma här:

 

Relaterad nyhet från din region
7 timmar sedan Sverige Anders Holm
Marcus Lindell har valt att pryda armen med ett fiskemotiv.
Bildspel: Kolla in några av läsarnas fisketatueringar!

Det vandrar omkring många levande konstverk bland Fiskejournalens läsare. Det konstaterar vi efter uppmaningen att skicka in bilder på era tatueringar. Här nedan har vi plockat ut tio vassa tatueringar från olika delar av riket.

 

Vi säger tack till Jens ”Gäddan” Hedström, Joakim Hallin, Anton Wikström, Joacim Bertilsson, Andreas Olsson, Jukka Kalliokoski, Linda-Maria Lundin, Kalle Rössvik, Jimmy Plojen Johansson och Marcus Lindell som delat med sig av sina gaddningar.

Du kanske även gillar detta