Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige Fiskejournalen
Samarbete Comstedt-CWC

Marinfirman Comstedt och CWC inleder ett samarbete. Det innebär att CWC ges möjlighet att sälja produkter från Humminbird, MinnKota och Cannon.
Comstedt har mest fokus på marinbutiker och båthandlare, medan CWC är en utpräglad sportfiskegrossist. Genom samarbetet kommer bådas produkter att få större spridning på marknaden.
– Sedan hösten 2009, när Jan Comstedt AB tog över agenturen av varumärkena Humminbird, MinnKota och Cannon på den svenska marknaden har en dialog funnit med CWC, säger Mats Comstedt.
Comstedt kommer även i fortsättningen att sköta distrubition, marknadsföring och service av produkterna, men får ytterligare en kanal ut till handlarna. CWC får möjlighet att bredda sitt sortiment, med marinelektronik, elmotorer och trollingutrustning.
Svenne Andersson

Stefan "Trumman" Trumstedt och Magnus von Barth från Comstedts skakar hand på Båtmässan i Göteborg.


Relaterad nyhet från din region
19 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Nors – bra föda för rovfiskar. Foto: Länsstyrelsen
Se där – plötsligt påträffades nors i Försjön

Försjön i Eksjö kommun är ett populärt sportfiskevatten, där det genom årens lopp satts ut flera olika arter med syftet att stärka bestånden. Nu har det för första gången i modern tid påträffats nors i sjön.

Redan på 1800-talet sattes det ut röding och gös i Försjön, och senare skedde även stödutsättning av gädda och sik. En nyligen publicerad undersökning om fiskbeståndet i Försjön visar att det domineras av abborre, men för första gången i modern tid konstateras det finnas nors i sjön. Arten sattes ut redan 1905, men har alltså inte påträffats där på senare tid.

Förutom fisk fångades även signalkräftor. I bottensatta nät fångades mycket få individer medan fångstvikten var normal jämfört med sjöar av liknande storlek och djup på höglandet, rapporterar länsstyrelsen i Jönköping. Resultatet från provfisket visar att sjöns ekologiska status med avseende på fisk är god.

– Att det fångades få fiskar var väntat och är en följd av Försjöns karga och näringsfattiga karaktär. Däremot medför den rika förekomsten av nors och signalkräftor bra förutsättningar för sjöns fina bestånd av abborre, säger Rasmus Linderfalk, fiskerikonsulent vid Länsstyrelsen i Jönköpings län.

Du kanske även gillar detta