Det är inte bara Martin Falklinds kavaj som är tokig, hans historier är ännu mer galna.[/caption] " /> Sanna fiskehistorier på Båtmässan i Göteborg | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Mathias Arnham
Sanna fiskehistorier på Båtmässan i Göteborg
Det är inte bara Martin Falklinds kavaj som är tokig, hans historier är ännu mer galna.

Det är inte bara Martin Falklinds kavaj som är tokig, hans historier är ännu mer galna.

På söndag 1 februari arrangeras en Sportfiskedag på Båtmässan i Göteborg. På scenen ska Martin Falklind underhålla med sina mest osannolika fiskehistorier.
Fiskeäventyraren Martin har varit med om en hel del konstiga saker på sina resor. Missa inte när han berättar de roligaste, otäckaste och mest pinsamma händelserna under sitt fiskeliv. Detta sker på Svenska Mässans scen under Båtmässans sportfiskedag, söndagen den första februari.
Andra föreläsare inom sportfisket är Gunnar Westrin, författare och fjällfantast, Markus Lundgren, biolog på Sveriges Sportfiske- och Fiskevårdsförbund som pratar om havsfiske samt Joel Abrahamsson som bland annat kommer att berätta om sitt kajakfiske.
Dessutom får de första 300 som besöker mässans scen en gratis prenumeration på Fiskejournalen.
Mer om båtmässan hittar du här.

Schema:
11.00 Gunnar Westrin
12.30 Martin Falklind
14.00 Markus Lundgren
15.30 Joel Abrahamsson

Relaterad nyhet från din region
4 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Nu kan öringar leta sig upp till nya lekplatser i Hargsån. Foto: Jon Sailer
Det är vår – släpp fiskarna och bäckarna loss!

Fiskevården är på frammarsch i Sverige. Såklart måste vi berätta om detta glädjeämne från Uppland, där Hargsån släpps fri efter 350 år i bojor.

Rubriken är en association till den svenska filmklassikern ”Släpp fångarne loss – det är vår!”.  Och nog förtjänade Hargsån att släppas loss efter så många århundranden. Ån har varit torrlagd i 350 år, ända sedan bruket vid Nerhammaren anlades.
Det 182 meter långa omlöp som nu öppnats kommer att ge lekvandrande fisk tillgänglighet till ett helt åsystem, med över 40 hektar våtmark och flera kilometrar med skogsbäckar.

Det är Upplandsstiftelsen som tillsammans med Sportfiskarna och Hargs bruk lyckats ro projektet i hamn.
Direkt efter färdigt arbete sågs havsöring gå upp och leka på de nyanlagda lekbottnarna. Dessutom noterades den rödlistade arten nejonöga som nu får bättre chans att klara sig, rapporterar Upplandsstiftelsen på sin hemsida. Här kan du även se ett filmklipp från SVT om händelsen!

Du kanske även gillar detta