Det är inte bara Martin Falklinds kavaj som är tokig, hans historier är ännu mer galna.[/caption] " /> Sanna fiskehistorier på Båtmässan i Göteborg | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Mathias Arnham
Sanna fiskehistorier på Båtmässan i Göteborg
Det är inte bara Martin Falklinds kavaj som är tokig, hans historier är ännu mer galna.

Det är inte bara Martin Falklinds kavaj som är tokig, hans historier är ännu mer galna.

På söndag 1 februari arrangeras en Sportfiskedag på Båtmässan i Göteborg. På scenen ska Martin Falklind underhålla med sina mest osannolika fiskehistorier.
Fiskeäventyraren Martin har varit med om en hel del konstiga saker på sina resor. Missa inte när han berättar de roligaste, otäckaste och mest pinsamma händelserna under sitt fiskeliv. Detta sker på Svenska Mässans scen under Båtmässans sportfiskedag, söndagen den första februari.
Andra föreläsare inom sportfisket är Gunnar Westrin, författare och fjällfantast, Markus Lundgren, biolog på Sveriges Sportfiske- och Fiskevårdsförbund som pratar om havsfiske samt Joel Abrahamsson som bland annat kommer att berätta om sitt kajakfiske.
Dessutom får de första 300 som besöker mässans scen en gratis prenumeration på Fiskejournalen.
Mer om båtmässan hittar du här.

Schema:
11.00 Gunnar Westrin
12.30 Martin Falklind
14.00 Markus Lundgren
15.30 Joel Abrahamsson

Relaterad nyhet från din region
28 minuter sedan Sverige Anders Lundin
Länsstyrelser och kommuner kan få ett ökat ansvar för vattenförvaltning. Foto: Anders Lundin
Bättre vatten från fjäll till kust med "Blå plan"

Länsstyrelser och kommuner kan få ett större ansvar för landets vattenplanering, från fjäll till kust. Syftet är att genom bättre förvaltning höja kvalitén på våra vatten, och satsningen går under namnet ”Blå plan”.

Konceptet med en ”Blå plan” är att länsstyrelser och kommuner ska ta ett helhetsgrepp på hela avrinningsområdet, även de delar som passerar länets eller kommunens gränser. Bakom förslaget ligger Vattenmyndigheterna, som poängterar att det som pågår uppströms påverkar tillståndet i vattnet nedströms.
– Åtgärdsförslaget innebär att kommuner och länsstyrelser ska göra en förvaltningsövergripande vattenplanering med en helhetssyn utifrån hur hela avrinningsområdet mår, säger Johanna Söderasp, vattenvårdsdirektör i ett pressmeddelande.

Det framgår inte direkt hur sportfiske och annan rekreation ska vägas in i planeringen, men planen är att enklare kunna sätta in rätt åtgärd på rätt plats, vilket i förlängningen sparar pengar.
Fokus ska vara på vattenförekomster där vattnet kräver åtgärder för att få en god kvalitet. I sin planering ska även myndigheterna titta på hur vattnet påverkas av ett förändrat klimat.
Här kan du läsa mer om den ”Blå planen”.

Du kanske även gillar detta