Just nu:
Annons

Nyheter

2 veckor sedan Sverige Anders Lundin
"Jag kommer aldrig att få en större gädda", utbrast Henrik Thelander efter drömfångsten. Foto: Anders Krus
Sanslösa passet kröntes med en gädda på 16,6 kilo

Antalet timmar med betet i vattnet och förmågan att anpassa sig efter förutsättningarna. Såklart känner de flesta till grundreceptet för ett framgångsrikt fiske, men det tåls att upprepas med jämna mellanrum. För Henrik Thelander och Anders Krus innebar denna strategi deras livs fiske.

Det rapporteras in många stora abborrar och gäddor just nu, och det är uppenbart att väldigt många längtat efter islossning och öppet vatten. Anders Krus och Henrik Thelander i Team Daiwa är två erfarna fiskare som bestämde sig för att köra ett maratonpass efter gädda, och där de fick hjälp av både turen och sin erfarenhet att hitta rätt.

– Vi hade bestämt oss för att satsa på ett område några dagar, men som sedan visade sig vara mediokert. Vi fick helt enkelt rampa upp båten till slut och testa ett helt nytt ställe, där vi dessutom var helt ensamma, berättar Anders Krus för Fiskejournalen.

Det visade sig att de hamnat mitt i en omfattande huggsexa, där det nästan inte spelade någon roll var de kastade eller vad de fiskade med. Gäddorna högg som galna – och dessutom var det väldigt stora individer i farten.
Henrik Thelander fick först ett personligt rekord på 12,3 kilo, och bara några timmar sedan avlossades stora kanonen när en gädda på hela 16 680 gram och 125 centimeter kunde landas.

Till saken hör att de även fick en tre andra över 10 kilo, och ytterligare en gädda på 12,10 kilo. Samt en gäng 9-plussare.
– Det högg överallt, dessutom på ett stort område med olika djup. Det var helt fantastiskt, säger Anders Krus som gladdes över fiskekamratens troféfisk.
– Mitt eget rekord ligger på 15,2 kilo, men nu har jag åtminstone fått fotografera och hålla i en fisk på 16,8 kilo, säger en mycket nöjd Anders Krus.
– Helt galet. Jag kommer aldrig att få en större gädda. Mitt livs fisk, konstaterar Henrik Thelander själv.

Faktum är att Anders och Henrik gett sig av på ett nytt pass, när Fiskejournalen pratar med dem på tisdagsförmiddagen.
– Japp, vi åkte hem och grupperade om. Det är ju antalet timmar med betet i vattnet som är avgörande, säger han med ett skratt.

Här nedan kan ni se deras egna film från fiskafänget!

 

 

 

Relaterad nyhet från din region
17 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Jodå – flera sportfiskare har hjälpt till att städa upp längs Malmö kanal. Frågan om ett fiskeförbud kommer ändå att tas upp av Malmö stad. Foto: Privat
Malmö kanal: Så många röstade emot fiskeförbud

Ska fisket i Malmö kanal förbjudas? Nej, tycker över 450 människor som röstat emot förslaget. Men frågan kommer ändå att tas upp av Malmö kommun, trots att betydligt färre vill se ett förbud.

Fiskejournalen har tidigare skrivit om konflikterna kring fisket i Malmö kanal, där det vittnats om nedskräpning och allmän misskötsel. Det gick så långt att det skickades in ett medborgarförslag till kommunen, om att fisket skulle förbjudas i kanalen. Nu står det klart att förslaget kommer att tas upp i tekniska nämnden i Malmö stad, eftersom över 100 personer röstat ja till förslaget. De över 450 rösterna som tyckte annorlunda lyckades alltså inte stoppa förslaget från att gå vidare i processen. Beslut väntas under juni månad.

Det ska dock tilläggas att det tagits initiativ bland sportfiskare för att städa upp vid kanalen, vilket vi skrivit om i tidigare artiklar.
Här kan du se ett inslag i SVT om konflikten vid Malmö kanal.

Du kanske även gillar detta