Hemmavatten i all ära, men det kan löna sig att utforska nya domäner. Kände gäddexperten Andy Lo tackade ja till inbjudan att följa med till en för honom ny sjö – och det slutade med en praktfisk på över 13 kilo. " /> "Sanslöst" grov gädda väntade på Andy i den nya sjön | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

1 år sedan Sverige Anders Lundin
Andy Lo med sin osedvanligt grova gädda. Foto: Privat
”Sanslöst” grov gädda väntade på Andy i den nya sjön

Hemmavatten i all ära, men det kan löna sig att utforska nya domäner. Kände gäddexperten Andy Lo tackade ja till inbjudan att följa med till en för honom ny sjö – och det slutade med en praktfisk på över 13 kilo.

Senaste gången som Andy Lo figurerade i Fiskejournalen var i januari, då han lyckades med konststycket att fånga samma 10-kilosgädda två gånger under loppet av en timme på ismete. Betydligt större var den gädda som han nu kan tacka sin brorson för. Denne hade varit och rekat en sjö, och själv hunnit dra några riktigt fina gäddor strax under 10 kilo innan Andy följde med.

Så här berättar han om den lyckade dagen:

– Vi var ute vid 8-tiden på morgonen, men det började inte nappa förrän vid 10.30. Jag fick några upp till 5 kilo innan denna smackade på. Hon var grymt stark och gjorde många långa rusningar, men kändes mera som en stark 8-kilos. Jag såg henne skymta förbi några gånger nere i djupet men det var inte förrän hon var färdig för landning som jag såg den ENORMA ryggen. Hon var sanslöst grov! Landningen var som vanligt med stora ismetegäddor väldigt odramatisk, och hon följde snällt och lugnt med upp i hålet.

Andy berättar att storgäddan var perfekt krokad i mungipan, och att den efter vägning, mätning och några snabba bilder fick simma tillbaka. Måtten på den fina fisken var 13,11 kilo och 117 centimeter – och vi förutsätter att Andy Lo snart gästar det nya favoritvattnet igen.

Missa inte Fiskejournalens hetaste tips för ismete efter gädda:

https://www.fiskejournalen.se/sa-ismetar-du-storgaddan-10-heta-tips/

Relaterad nyhet från din region
15 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Ida-Maria Rigoll lämnar sin tjänst på Mörrums Kronolaxfiske. Nu är frågan vem som ska efterträda henne? Foto: Privat
Toppjobb ledigt när Ida-Maria lämnar sin tjänst

Det händer mycket kring Mörrumsån just nu, med både miljonsatsningar på fiskevård och planer på en ny kastanläggning. Nu kommer beskedet att platschefen på Mörrums Kronolaxfiske, Ida-Maria Rigoll, säger upp sig.

Hon levererade sitt besked till allmänheten på onsdagen, där hon beskriver det svåra beslutet så här.
– Det har varit ett tufft beslut som tagit väldigt långt tid, längre än de flesta kan ana. 4 år ganska exakt har jag varit i Mörrum på Mörrums Kronolaxfiske och Sveaskog, skriver hon på sin blogg.

Anledningen är att hon tackat ja till ett annat uppdrag, som hon tillträder 1 maj. Det innebär också att jakten på hennes efterträdare börjar med detsamma.

– Jag har fått vara med i sammanhang jag aldrig trodde jag skulle få uppleva, jag har varit på middagar med ambassadörer från olika länder, landshövdingar, generaldirektörer, politiker, musiker, kungar, drottningar, prinsar och prinsessor, forskare, ungdomar och helt enkelt fantastiska, skriver Ida-Maria Rigoll på sin blogg.

Du kanske även gillar detta