Just nu:
Annons

Nyheter

1 månad sedan Sverige Anders Lundin
Sarah Sheppard har en rad barnböcker bakom sig. Foto: Pressbild
Sarah Sheppard släpper bok om våra älskade fiskar

Här levererar vi ett boktips för både stora och små fiskälskare. Sarah Sheppard har flera uppskattade barnböcker på sin meritlista, och nu dyker hon ned i fiskarnas värld.

Ni som är småbarnsföräldrar är kanske bekanta med Sarahs debutbok ”Massor av dinosaurier”, som släpptes 2008? Nu kommer alltså en faktabok som går på djupet, nämligen ”Djuren i vattnet”.

”Lär dig om livet under ytan, hälsa på i sjöar, åar och haven runt om i Sverige. Plankton, sjögräs, alger och spigg, gamla gäddor och sillar i stim. Ingen kan som Sarah Sheppard engagera sina läsare. Med fakta och humor i perfekt symbios berättar och levandegör hon djuren och naturen”, utlovar förlaget Raben&Sjögren.

Här kan du läsa mer om boken, som släpptes 12 mars.

Relaterad nyhet från din region
14 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Jodå – flera sportfiskare har hjälpt till att städa upp längs Malmö kanal. Frågan om ett fiskeförbud kommer ändå att tas upp av Malmö stad. Foto: Privat
Malmö kanal: Så många röstade emot fiskeförbud

Ska fisket i Malmö kanal förbjudas? Nej, tycker över 450 människor som röstat emot förslaget. Men frågan kommer ändå att tas upp av Malmö kommun, trots att betydligt färre vill se ett förbud.

Fiskejournalen har tidigare skrivit om konflikterna kring fisket i Malmö kanal, där det vittnats om nedskräpning och allmän misskötsel. Det gick så långt att det skickades in ett medborgarförslag till kommunen, om att fisket skulle förbjudas i kanalen. Nu står det klart att förslaget kommer att tas upp i tekniska nämnden i Malmö stad, eftersom över 100 personer röstat ja till förslaget. De över 450 rösterna som tyckte annorlunda lyckades alltså inte stoppa förslaget från att gå vidare i processen. Beslut väntas under juni månad.

Det ska dock tilläggas att det tagits initiativ bland sportfiskare för att städa upp vid kanalen, vilket vi skrivit om i tidigare artiklar.
Här kan du se ett inslag i SVT om konflikten vid Malmö kanal.

Du kanske även gillar detta