Philips sarv föll för en brödbit. Philips sarv föll för en brödbit.[/caption] " /> Sarv i Rapala Cup | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

7 år sedan Sverige Morgan Fihn
Sarv i Rapala Cup
Philips sarv föll för en brödbit.

Philips sarv föll för en brödbit.

Man kan enkelt konstatera att det finns gott om sportfiskeintrersserade ungdomar i vårt land. Efter tio dagar har 447 fiskar anmälts till Rapala Cup. Detta fördelat på 186 fiskare.
Philip Nilsson från Oxie anmäler en sarv till tävlingen. Såhär säger han om fångsten:
– Jag och min kompis Timothy tänkte gäddmeta så vi slänger ut ett mete med bröd och hoppas på en fin mört, men så blev det inte vi fick upp en fin sarv på 480 gram.
Philip är en av de första 300 som kan se fram emot ett gratis Rapalabete från Normark, efter tävlingsperiodens slut.
Vill du veta mer om Rapala Cup? Klicka här.

Relevanta produkter från vår fiskebutik:

Relaterad nyhet från din region
5 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Snart kanske denna art återfinns i svenska vatten. Foto: Karolina Wikander/SLU
Sensationella svenska fyndet – långt från stallet

SLU:s personal på fartyget R/V Svea fick ett oväntat men uppskattat besök i sina nät när de genomförde en expedition på Nordsjön. Det handlar om en sjöhäst – som rörde sig långt ifrån sitt hemmastall.

SLU berättar i ett pressmeddelande att de aldrig har fångat någon sjöhäst tidigare. Den aktuella arten, kortnosad sjöhäst, lever vanligtvis i varmare vatten, och detta fynd gjordes i området där Nordsjön möter Skagerak, på danskt vatten.

Snart i svenska vatten?
Enligt SLU hittades den första sjöhästen i danskt vatten på 50 år 2017, men sedan dess har det rapporteras enstaka fynd av sjöhästar då och då. Senast i veckan hittades ett levande exemplar av arten allmän sjöhäst (hippocampus guttulatus) på en strand i Vejers på danska västkusten.

– Det verkar som om sjöhästar blir vanligare här och det lär inte dröja länge innan någon dyker upp också i svenska vatten, säger Peter Rask Møller, docent vid Statens Naturhistoriske Museum vid universitetet i Köpenhamn.

Söhästen som fångades på Svea levde tack och lov, och släpptes tillbaka efter fotografering. Bilderna skickades till en brittisk expert för artbestämning, vilka bekräftat att det rör sig om en honfisk av arten kortnosad sjöhäst (hippocampus hippocampus).

Här kan du läsa mer om fyndet.

Relevanta produkter från vår fiskebutik:

Du kanske även gillar detta