Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige nicander
Satsa på skrubba

Håll koll på spötoppen! Ibland nappar skrubborna försiktigt. (Foto: Anders Nicander)

Milda vintrar utan is bjuder på få fiskemöjligheter med bor du vid är det sällan långt till ett bra skrubbaställe.
Skrubbskäddan tillbringar gärna vintern i hamnar och lätt strömsatta sund. Här kan den jaga ganska aktivt och en mild vinter som denna kan man göra fina fångster. Bästa metoden på vintern är utan tvekan aktivt bottenmete. Kasta ut ett enkelt räk- eller fiskagnat tackel med en krok på en kort tafs ovanför ett sänke och fiska hem med långa pauser. Skrubborna är sällskapligt lagda och hittar du en är det god idé att kasta ut på samma ställe igen.
Tänk på att det är brutalt kallt att stå stilla vid öppet vatten så här års. Riktigt varma och vindtäta kläder är en förutsättning för en trevlig tur.
En viktig sak att tänka på är att inte fiska på platser som fredade. Är du osäker finns det information på länsstyrelsernas hemsidor.
Vill du ha mer tios om skrubbafiske kan du kolla in den HÄR filmen.
Anders Nicander

Relaterad nyhet från din region
5 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Savage Gear söker nu en sportfiskare på heltid i Sverige. Foto: Pressbild
Ännu en proffsfiskare får chansen i Sverige

Här kommer ett arbetstillfälle som bör vara många sportfiskares våta dröm. Det är nämligen Savage Gear som söker en svensk sportfiskare på heltid – alltså ett avlönat proffs.

Företeelsen med heltidsanställda sportfiskare är relativt ovanlig i Norden, och nyligen blev varumärket Westin pionjärer när de anställde Daniel Nilsson för att fiska på heltid.
Nu hakar alltså även Savage Gear på tåget. De ska nämligen förstärka sin marknadsavdelning med en ”innovativ och trendskapande sportfiskare”, som de själva beskriver det.

En ”fiskmagnet”
”Du kommer resa runt i Sverige i jakten på de vildaste fiskarna och fisket du kan tänka dig. Du måste vara en riktig fiskmagnet, gäddor, abborrar och gösar måste älska dig. Men du måste också ha färdigheter i fisket efter predatorer längs våra kuster”, står det i pressmeddelandet.

Den som får jobbet kommer att vara ansvarig för att bygga egna sociala mediekanaler för att inspirera sportfiskare runt om i landet, samt att producera bildmaterial.

Här kan du läsa mer om tjänsten!

Du kanske även gillar detta