Just nu:
Annons

Nyheter

11 år sedan Sverige Fiskejournalen
Satsade på säker vik

Andreas Gustafsson och hans kompis satsade på en säker vik, när dom drog ut på gäddfiske. Det gav dem båda var sin 100-klubbare.
Andreas, som bor i Nyköping, berättar att han och kompisen var ute på gäddfiske i Oxelösunds skärgård i början av maj. De beslöt sig för att fiska på grund vatten, inne i en vik som tidigare gett fina gäddor.
”Efter ett par snipor och två felkrokade braxnar så small denna fina gädda  på. Den vägde 9,5 kilo och var 112 centimeter lång . En kvart senare fick även min kompis ett rejält hugg och kunde landa ännu en fin fisk på 9,5 kg och 110 centimeter”, skriver Andreas i anmälan till 100-klubben.
Andreas jerkfiskade och betet han använde var Ace The joystick i orange färg.
Svenne Andersson

Andreas med fin 100-klubbare från Oxelösunds skärgård.

Andreas med fin 100-klubbare från Oxelösunds skärgård.

Relaterad nyhet från din region
17 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Jodå – flera sportfiskare har hjälpt till att städa upp längs Malmö kanal. Frågan om ett fiskeförbud kommer ändå att tas upp av Malmö stad. Foto: Privat
Malmö kanal: Så många röstade emot fiskeförbud

Ska fisket i Malmö kanal förbjudas? Nej, tycker över 450 människor som röstat emot förslaget. Men frågan kommer ändå att tas upp av Malmö kommun, trots att betydligt färre vill se ett förbud.

Fiskejournalen har tidigare skrivit om konflikterna kring fisket i Malmö kanal, där det vittnats om nedskräpning och allmän misskötsel. Det gick så långt att det skickades in ett medborgarförslag till kommunen, om att fisket skulle förbjudas i kanalen. Nu står det klart att förslaget kommer att tas upp i tekniska nämnden i Malmö stad, eftersom över 100 personer röstat ja till förslaget. De över 450 rösterna som tyckte annorlunda lyckades alltså inte stoppa förslaget från att gå vidare i processen. Beslut väntas under juni månad.

Det ska dock tilläggas att det tagits initiativ bland sportfiskare för att städa upp vid kanalen, vilket vi skrivit om i tidigare artiklar.
Här kan du se ett inslag i SVT om konflikten vid Malmö kanal.

Du kanske även gillar detta