Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige Morgan Fihn
Satsning på djupt vatten

Marcus Åhlund dubblade det norska rekordet med sin blåkveite på 10,8 kilo.

Marcus Åhlund krossade det norska rekordet för blåkveite. Med 1,8 kilo bly som sänke letade sig makrillfilén ner till 850 meters djup. Där fanns belöningen i form av en blåkveite på otroliga 12 kilo.
Marcus som till vardags är guide hos Arctic Fishing Adventures har gjort en satsning på djuphavsfiske.
– Fisket på djupet lockar mer och mer, säger han.
När resultaten börjar komma, så ger det givetvis ännu mer bränsle till nyfikenheten. Vid första nedsläppet på en djupbrant nordväst om Kvalöya fick han hugget som sedan resulterade i en fördubbling av det tidigare rekordet. I båten vägde fisken 12 kilo, men när man ett halvt dygn senare vägde den i hamn, på godkänd våg, så hade den tappat över ett kilo och vikten stannade då på 10,8 kilo.
– Lätt mitt livs fisk. Frågan är väl om man någonsin kommer att få vara med om något som slår detta, avslutar han.
Fiskarten kallas även mindre hälleflundra och Marcus Åhlund anmälde givetvis fångsten till Recordfisken.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
6 timmar sedan Sverige Anders Holm
Nu finns nummer 4 av Fiskejournalen i butik.
Nytt nummer ute nu!

Nu när vårkänslorna börjar bubbla ställs ett nytt nummer av Fiskejournalen upp i butikshyllorna, nämligen nummer 4. Här är lite av innehållet.

Det börjar bli läge för att sätta sig mot en södervägg med en kopp kaffe – vad passar då inte bättre än ett nytt nummer av Fiskejournalen? Nummer 4 kryddas med extra mycket läsning för den metesugne, eller den som helt enkelt söker nya utmaningar eller suktar efter inspiration. Det utlovas sköna napp, guide över agn, prylnyheter samt gott om tips och idéer. Bland annat ett strandhugg på västkusten efter abborre.

Filmen Gäddfeber har blivit en klassiker som gjorde jerkbaitfisket stekhett. Nu hänger Niklas Örtengren med en av huvudrollsinnehavarna samt en annan gäddexpert ut på sjön för att se om metoden fortfarande håller måttet.

I gör-det-själv-anda får vi del 1 av en guide som visar hur man gjuter egna jiggar, samt hur man enkelt knyter stinger på egen hand.

Flugfiskenestorn Johan Klingberg berättar om världens bästa nymf – och ja, vilken är det? Havsöringsfisket längs Höga Kusten sätts också under lupp, en region som ofta hamnar i skuggan av andra klassiska områden. Ett långt stenkast därifrån finns Luleälven och Markus Teilus följer med fiskeguiden Robert Westin när han släpar beten efter botten i älven.

De sista isarna i norr bjuder på ett njutbart fiske med vårsol och huggvillig röding. Vi tar tillfället i akt och följer med när fjällen är som lugnast. Utöver detta får du i vanlig ordning de senaste sportfiskenyheterna, spännande fiskevibbar varvat med roliga fiskehistorier. Du hittar tidningen i en butik nära dig. Är du osäker på var du hittar din närmaste återförsäljare som säljer Fiskejournalen kan du söka här.

Du kanske även gillar detta