guide_grovelsjon_fiskeScandinavian Fly Fishing Guides – pressmeddelande: " /> Satsning på fisketurism och kursverksamhet | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

7 år sedan Sverige Morgan Fihn
Satsning på fisketurism och kursverksamhet

guide_grovelsjon_fiskeScandinavian Fly Fishing Guides – pressmeddelande:
Henrik Wallberg, hotellchef och guide vid Lövåsgårdens Fjällhotell i Grövelsjöfjällen, och Fredrik Hamrå, trumslagare i Jazz & Flyfishing, ligger bakom satsningen Scandinavian Fly Fishing Guides. De erbjuder kurser, guidning, resor och event med fokus på flugfiske.
– De senaste åren är det allt fler som vill lära sig flugfiska och trenden är tydlig; antal kursdeltagare och guidningar ökar för varje år. För mig har jobbet som hotellchef fått konkurrens då rollen som fiskeguide tagit allt mer tid i anspråk, vilket naturligtvis är trevligt. Detta har gett oss viljan att satsa fullt ut på flugfiskeverksamheten, säger Henrik Wallberg, som utöver jobbet som hotellchef och guide i Dalafjällen har en bakgrund som guide på Nya Zeeland och i svenska fjällkedjan.
Fredrik Hamrå, känd som trumslagare i Jazz & Flyfishing och en av västkusten mest drivna havsöringfiskare, är den andra parten i företaget. Med livslång erfarenhet av fisket i svenska- och norska fjällvärlden och med tio års erfarenhet som pedagog är han en perfekt guide i våra nordiska vatten.

– Målet för mig är att öppna upp ögonen på folk. Att förutom kastteknik lära ut vad ett hållbart fiske innebär och hur vi fiskare tillsammans kan säkra bestånden för framtiden genom kunskap. I Sverige har vi fantastiska möjligheter att utveckla sportfisket – inte genom utsättningar av odlad fisk, utan genom spridd kunskap om hur vi tar hand om våra vatten, säger Fredrik Hamrå.
Med samarbetspartners som STF Vålådalens Fjällstation i Jämtlandsfjällen, Lövåsgårdens Fjällhotell i Dalafjällen, Capture Mörrum med flera erbjuder Scandinavian Fly Fishing Guides kurser, guidningar och resor.
Utöver kursverksamhet i fjällkedjan erbjuder företaget kurser och guidningar på västkusten, där kronan i juvelen är ett eget strandnära boende i en avskild del av Bohusläns skärgård och endast ett rollkast från fantastiskt havsöringfiske.
– Det finns ett behov av seriositet i den här branschen; Sverige har många duktiga fiskare men steget ett gott värdskap kräver mer än enbart teknisk kunskap. Att som aktör ta bra betalt och fiska själv under en guidning är ett exempel på pedagogik som inte är förenlig med hög servicegrad. Fokus ska alltid ligga på gästen och dennes upplevelse. Där ser vi vår plats den här spännande branschen.
Ni träffar Scandinavian Fly Fishing Guides i Vision/Fly-dressings monter (monter 089) under Sportfiskemässan i Kista den 21-23/3.
För mer information om Scandinavian Fly Fishing Guides; besök www.scandiflyguides.se

 

Relaterad nyhet från din region
20 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Savage Gear söker nu en sportfiskare på heltid i Sverige. Foto: Pressbild
Ännu en proffsfiskare får chansen i Sverige

Här kommer ett arbetstillfälle som bör vara många sportfiskares våta dröm. Det är nämligen Savage Gear som söker en svensk sportfiskare på heltid – alltså ett avlönat proffs.

Företeelsen med heltidsanställda sportfiskare är relativt ovanlig i Norden, och nyligen blev varumärket Westin pionjärer när de anställde Daniel Nilsson för att fiska på heltid.
Nu hakar alltså även Savage Gear på tåget. De ska nämligen förstärka sin marknadsavdelning med en ”innovativ och trendskapande sportfiskare”, som de själva beskriver det.

En ”fiskmagnet”
”Du kommer resa runt i Sverige i jakten på de vildaste fiskarna och fisket du kan tänka dig. Du måste vara en riktig fiskmagnet, gäddor, abborrar och gösar måste älska dig. Men du måste också ha färdigheter i fisket efter predatorer längs våra kuster”, står det i pressmeddelandet.

Den som får jobbet kommer att vara ansvarig för att bygga egna sociala mediekanaler för att inspirera sportfiskare runt om i landet, samt att producera bildmaterial.

Här kan du läsa mer om tjänsten!

Du kanske även gillar detta