Satsning på fisketurism och kursverksamhet

guide_grovelsjon_fiskeScandinavian Fly Fishing Guides – pressmeddelande:
Henrik Wallberg, hotellchef och guide vid Lövåsgårdens Fjällhotell i Grövelsjöfjällen, och Fredrik Hamrå, trumslagare i Jazz & Flyfishing, ligger bakom satsningen Scandinavian Fly Fishing Guides. De erbjuder kurser, guidning, resor och event med fokus på flugfiske.
– De senaste åren är det allt fler som vill lära sig flugfiska och trenden är tydlig; antal kursdeltagare och guidningar ökar för varje år. För mig har jobbet som hotellchef fått konkurrens då rollen som fiskeguide tagit allt mer tid i anspråk, vilket naturligtvis är trevligt. Detta har gett oss viljan att satsa fullt ut på flugfiskeverksamheten, säger Henrik Wallberg, som utöver jobbet som hotellchef och guide i Dalafjällen har en bakgrund som guide på Nya Zeeland och i svenska fjällkedjan.
Fredrik Hamrå, känd som trumslagare i Jazz & Flyfishing och en av västkusten mest drivna havsöringfiskare, är den andra parten i företaget. Med livslång erfarenhet av fisket i svenska- och norska fjällvärlden och med tio års erfarenhet som pedagog är han en perfekt guide i våra nordiska vatten.
– Målet för mig är att öppna upp ögonen på folk. Att förutom kastteknik lära ut vad ett hållbart fiske innebär och hur vi fiskare tillsammans kan säkra bestånden för framtiden genom kunskap. I Sverige har vi fantastiska möjligheter att utveckla sportfisket – inte genom utsättningar av odlad fisk, utan genom spridd kunskap om hur vi tar hand om våra vatten, säger Fredrik Hamrå.
Med samarbetspartners som STF Vålådalens Fjällstation i Jämtlandsfjällen, Lövåsgårdens Fjällhotell i Dalafjällen, Capture Mörrum med flera erbjuder Scandinavian Fly Fishing Guides kurser, guidningar och resor.
Utöver kursverksamhet i fjällkedjan erbjuder företaget kurser och guidningar på västkusten, där kronan i juvelen är ett eget strandnära boende i en avskild del av Bohusläns skärgård och endast ett rollkast från fantastiskt havsöringfiske.
– Det finns ett behov av seriositet i den här branschen; Sverige har många duktiga fiskare men steget ett gott värdskap kräver mer än enbart teknisk kunskap. Att som aktör ta bra betalt och fiska själv under en guidning är ett exempel på pedagogik som inte är förenlig med hög servicegrad. Fokus ska alltid ligga på gästen och dennes upplevelse. Där ser vi vår plats den här spännande branschen.
Ni träffar Scandinavian Fly Fishing Guides i Vision/Fly-dressings monter (monter 089) under Sportfiskemässan i Kista den 21-23/3.
För mer information om Scandinavian Fly Fishing Guides; besök www.scandiflyguides.se

 

Annons
AKTUELLT

Historiska drömhugg från djupet

Blåkveite, uer och lubb i all ära, men när Team Rolex summerar sin lyckade satsning i Eggakantens brådjup är det en rekordstor långstjärt och en svindlande havskatt som utmärker sig. Den sistnämnda tvingade ner vågen till 25,2 kilo – 8 kilo över gällande världsrekord!

Den moderna ekolodskolan

Alla sportfiskare drömmer om vad som finns under vattenytan. Med Garmins Chirp-teknik kan du se hur grunden verkligen ser ut och var vegetationen växer. Du kan även se fiskarna och bedöma deras storlek. Här berättar vi hur den nya moderna tekniken fungerar!

Gunnar Westrin får Smedmanpriset

Publicisten, flugfiskeprofilen och författaren Gunnar Westrin tilldelas Smedmanpriset 2018. Den ärofyllda utmärkelsen får han bland annat för sitt stora engagemang och personliga författarskap.

BILDSPEL: Sällsynta gäddor

Att även fiskar kan drabbas av pigmentförändringar vet vi sedan tidigare. Åkomman kan ge häpnadsväckande resultat – här har ni några intressanta exempel på hur gäddan kan se ut. För att man som gädda inte ska bli uppäten av artfränder och andra rovfiskar gäller det att på bästa sätt kunna gömma sig i den naturliga

Skellefteå Kraft tappar kund

Vackra ord om hållbarhet räckte inte – när en bostadsrättsförening i Västerhaninge fick se hur laxar dör vid Hednäs kraftverk beslöt de att säga upp sitt elavtal. – Jag känner mig lurad. Vi vill inte göra affärer med Skellefteå Kraft, säger föreningens vice ordförande Annika Markén till Piteå-Tidningen.

Bombardatips till sommaröringen

Har du testat att fiska havsöring med bombarda? Om inte så kanske det är dags nu. Teknikens effektivitet går knappast att ifrågasätta och här kommer några heta tips från ”Bombardakungen” Magnus Pålsson.

Världens dyraste bete

MacDaddy’s trollingbete skapade rubriker på den stora amerikanska sportfiskemässan ICast för tio år sedan. Betet är ett fullt fungerade trollingbete ämnat för fiske efter storvilt. Det finns dock en avgörande detalj som avskräcker att använda betet i praktiken, det har nämligen ett uppskattat värde på otroliga en miljon dollar. Men varför har MacDaddy’s Million Dollar

Omfattande tjuvfiske i Storsjön

Över 500 meter nät fyllda av gammal död fisk har i dagarna hittats i Storsjön i Gästrikland. Nätfisket är olagligt och har bland annat skördat mängder av gös, gädda och abborre.

Tidernas 3 bästa beten för insjööringen

Fiskejournalen fortsätter att gräva bland anmälda fiskar till Recordfisken och Storfiskregistret. Hela 40 000 registrerade fiskar ligger till grund för serien om ”Tidernas bästa beten”. Nu har vi kommit fram till vår älskade öring. Vilka tre beten har fångat flest insjööringar sen 1970? Den gigantiska öring som är svenskt rekord sedan 1991 är en mycket

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...