En hel hög med "mössor" till trollingbeten. En hel hög med "mössor" till trollingbeten.[/caption] " /> Sätt rätt mössa på löjan | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Maria Ålander
Sätt rätt mössa på löjan
En hel hög med "mössor" till trollingbeten.

En hel hög med ”mössor” till trollingbeten.

Har du rätt skalle? Det kan vara det som avgör din trollinglycka, så tveka inte att at finjustera den.
Gustaf Foogde är noga med detaljerna när han ger sig ut på Vänern för att trolla efter lax. Rätt färg och rätt fabrikat på beteshållaren och framför allt rätt rotation på löjan, är receptet för framgång inom denna gren av sportfiske. Genom att finjustera skallarna märkte Gustav Foogde resultat direkt. Hans modiferade skallar gav märkbart mer lax.
Läs hans detaljerade artikel i Fiskejournalen nummer 3. Finns i butik nu.

Relaterad nyhet från din region
2 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Så här kan det se ut längs Mörrumsån om planerna går i lås. Illustration: Blekinge Tekniska högskola
Lyxig kastanläggning ska sätta Blekinge på kartan

En lyxig och unik kastanläggning vid Mörrumsån kan bli nästa satsning för att sätta sportfisket i Blekinge på kartan. En presenterad förstudie avslöjar stora planer, där förhoppningen är att locka främst unga sportfiskare.

Det är Svenska Castingförbundet som i samarbete med bland annat Mörrums Kronolaxfiske smider planer på en kastanläggning, som i sitt utförande ska vara unik i Europa.
Sedan tidigare har det funnits planer på att etablera en kastanläggning i Ronneby kommun, men nu verkar alltså satsningen hamna i Karlshamn kommun i stället, och troligtvis i anslutning till Mörrumsån.

”En kastpoolsanläggning kommer stärka redan befintliga erbjudanden och tillföra något nytt, helt unikt för Europa och Sverige. Genom att arrangera internationella event vid anläggningen kommer 100-tals ambassadörer att sprida ordet i hela världen, vilket kommer stärka regionens image och varumärke på ett trovärdigt sätt”, står det i förstudien.
Nästa steg är att hitta finansiering och ännu fler samarbetspartners.

Lockar andra grupper
Någon som håller tummarna för att anläggningen blir verklighet är Ida-Maria Rigoll på Mörrums Kronolaxfiske.
– Vi håller tummarna. Med en sådan här kastanläggning skulle vi kunna locka helt andra grupper och erbjuda nya paketlösningar. Det finns redan en liknande anläggning i San Francisco, Golden Gate, men den i Karlshamns kommun skulle bli unik för Europa, säger Ida-Maria Rigoll som nu hoppas att både kommunen och andra aktörer ska nappa på idén.

Du kanske även gillar detta