En hel hög med "mössor" till trollingbeten. En hel hög med "mössor" till trollingbeten.[/caption] " /> Sätt rätt mössa på löjan | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Maria Ålander
Sätt rätt mössa på löjan
En hel hög med "mössor" till trollingbeten.

En hel hög med ”mössor” till trollingbeten.

Har du rätt skalle? Det kan vara det som avgör din trollinglycka, så tveka inte att at finjustera den.
Gustaf Foogde är noga med detaljerna när han ger sig ut på Vänern för att trolla efter lax. Rätt färg och rätt fabrikat på beteshållaren och framför allt rätt rotation på löjan, är receptet för framgång inom denna gren av sportfiske. Genom att finjustera skallarna märkte Gustav Foogde resultat direkt. Hans modiferade skallar gav märkbart mer lax.
Läs hans detaljerade artikel i Fiskejournalen nummer 3. Finns i butik nu.

Relaterad nyhet från din region
18 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Fredrik Andersson, Götene SFK, med en präktig lax från Vänern. Frågan är vem som drar den största under årets Kinnekulleträffen? Foto: Privat
Laxfest på Vänern – här kan du se fiskarna!

Kinnekulleträffen är årets största händelse för många trollingfiskare i Sverige. Under lördagen och söndagen kommer båtarna att sprida ut sig på ett glödhett Vänern – som har levererat väldigt mycket lax de senaste veckorna.

Det har rapporterats in många laxar över 10 kilo den senaste tiden, både vilda och sådana som har satts ut som smolt. Det tyngsta exemplet är Marcus ”Wibbe” Weibergs exemplar på hela 13 kilo, som du kan läsa om här.

Frågan är förstås om någon fångar en ännu större fisk under den klassiska tävlingen Kinnekulleträffen, som detta år avgörs som en onlinetävling? På söndag eftermiddag har vi svaret.
Fredrik Andersson i arrangörsklubben Götene SFK hälsar att alla kan följa dramatiken på denna sida, där det kommer att visas bilder på alla inrapporterade fiskar!

Du kanske även gillar detta