[/caption] " /> Schöön seger i Rapala Cup | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
Schöön seger i Rapala Cup

Johan Schöön vann Rapala Cup 2012. Normark, Unga sportfiskare och Fiskejournalen lyfter på fiskekepsen och säger grattis.

En segrare är korad i Rapala Cup. Det blev Johan Schöön från Lomma som kammade hem förstapriset med hela 43 fångade arter.
– Riktigt kul, säger Johan när vi meddelar att han vunnit.

Johan Shöön är 15 år gammal och bosatt i Lomma, utanför Malmö. Han har fiskat så länge han kan minnas och när hans storebror tipsade honom om tävlingen Rapala Cup, så tvekade han aldrig.
– Familjen skulle åka till Nordnorge strax efter tävlingsstaren, så jag kom igång med många arter snabbt.
Detta gav blodad tand och sedan har det bara rullat på, enligt Johan. Av de 43 arter han samlat på sig i tävlingen är han mest stolt över rödspättan. Den vägde över ett kilo och fångades ganska långt söderut i Öresund, där arten är relativt ovanlig.
Den vinnande taktiken var ganska självklar, men beundransvärd i sig.
– Det gäller att nöta på och variera fiskevatten, förklarar Johan.
Han berättar att sommarlovet bestod av fiske och åter fiske. Han svingade spöet varje dag och oftast i saltvatten, den miljö han helst utövar sin favorithobby. När skolan startade fiskade han en gång i veckan och ibland mer då han låg bra till på läxfronten.
Johan Schöön fyller 16 nästa år och kommer göra sitt bästa för att försvara titeln ”vinnare i Rapala Cup”.
Tävlingen lockade 629 tävlande och 2588 anmälda fiskar.
Här hittar ni den slutställningen i Rapala Cup.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
23 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Big Land – ett måste att se för äventyrslystna flugfiskare.
Helgtips: Film om vackra fiskar och vilda vyer

Klockan har bytt år, och det är dags att ta fram planeringsblocket inför kommande fiskesäsong. Kanske är detta året då du gör din drömresa till fjärran stränder? Här nedan följer ett filmtips som bjuder på inspiration i världsklass.

Du kanske redan har sett den prisbelönta filmen ”Big Land”, som handlar om ett gäng hängivna flugfiskare som beger sig till Labrador-området i Alaska för att fiska öring, närmare bestämt brook trout? Om inte så föreslår vi att du bäddar ned dig för lite helgmys.

Det är en riktigt vacker och proffsig film, som levererats av Tight Loops, där även svenske Rolf Nylinder haft några fingrar med i musiksättningen.

Här nedan hittar du filmen!

Du kanske även gillar detta