Just nu:
Annons

Nyheter

6 månader sedan Sverige Anders Lundin
Vem vill vara med och vittja fällan efter avelsfisk i Delsbo? Foto: Jessica Dolk
Se hit öringvänner – ni kan göra en viktig insats!

Fiskejournalen har tidigare berättat om satsningarna för att stärka öringstammen i Dellensjöarna och i älven Svågan. Nu bjuds öringvänner in för att ge en hjälpande hand.

Det är Sportfiskarna som tillsammans med Dellenbygdens FVO startat ett nytt kläckeri i Delsbo, och nu när högsäsongen närmar sig så behövs ännu fler händer. Det handlar om volontärer som kan vara med och kolla fiskfällan.

– Från och med sista helgen i augusti kommer vi att försöka fånga avelsfisk. Fällan måste kollas minst en gång dagligen och detta sker ute i vattendraget så en viss vana av att vada är en fördel. Egna vadare är bra att ha men kommer även att finnas för utlåning, meddelar projektledaren Jessica Dolk.
Alla intresserade kan träffas vid kläckeriet vid Stömne Svängrum, kvarnvägen 10 (Norsdammen), torsdagen 3 september klockan 18.00. Vid frågor ring: 072-7326464 eller maila: jessica.dolk@sportfiskarna.se

Relaterad nyhet från din region
4 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Ida-Maria Rigoll lämnar sin tjänst på Mörrums Kronolaxfiske. Nu är frågan vem som ska efterträda henne? Foto: Privat
Toppjobb ledigt när Ida-Maria lämnar sin tjänst

Det händer mycket kring Mörrumsån just nu, med både miljonsatsningar på fiskevård och planer på en ny kastanläggning. Nu kommer beskedet att platschefen på Mörrums Kronolaxfiske, Ida-Maria Rigoll, säger upp sig.

Hon levererade sitt besked till allmänheten på onsdagen, där hon beskriver det svåra beslutet så här.
– Det har varit ett tufft beslut som tagit väldigt långt tid, längre än de flesta kan ana. 4 år ganska exakt har jag varit i Mörrum på Mörrums Kronolaxfiske och Sveaskog, skriver hon på sin blogg.

Anledningen är att hon tackat ja till ett annat uppdrag, som hon tillträder 1 maj. Det innebär också att jakten på hennes efterträdare börjar med detsamma.

– Jag har fått vara med i sammanhang jag aldrig trodde jag skulle få uppleva, jag har varit på middagar med ambassadörer från olika länder, landshövdingar, generaldirektörer, politiker, musiker, kungar, drottningar, prinsar och prinsessor, forskare, ungdomar och helt enkelt fantastiska, skriver Ida-Maria Rigoll på sin blogg.

Du kanske även gillar detta