Motala Ström bjuder på ett troféfiske hela året runt. Fråga bara David Olsson, som nyss satte ett präktigt personligt rekord bara genom att doppa ned kroken från bryggan " /> Se när David drar upp tunga fångster i Motala Ström | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

2 år sedan Sverige Anders Lundin
David Olsson - en storfiskare av annorlunda slag.
Se när David drar upp tunga fångster i Motala Ström

Motala Ström bjuder på ett troféfiske hela året runt. Fråga bara David Olsson, som nyss satte ett präktigt personligt rekord bara genom att doppa ned kroken från bryggan

– Japp, det var ett kravallstaket på 24 kilo, berättar David för Fiskejournalen.

Ja, det handlar alltså inte om abborrar, gäddor och annan fisk som han drar upp ur strömmen, utan snarare om skrot och bråte.

– Vi är ett gäng här i stan som börjat med diverse projekt för Motala Ström. Vi gör allt i vår makt för att få tillbaka ett riktigt fint fiskevatten, inte enbart för oss utan såklart för kommande generationer. Så småningom kommer vi dit, säger David Olsson.

Som ett led i detta arbete så försöker de alltså rensa strömmen från sådant som inte hör hemma där, och det är i samband med det som David gör sina fångster. Han fiskar med en 0.7-kilosdragg och paracordlina som håller för 250 kilo, och med denna utrustning får han upp arter av alla dess slag. Ta en titt på filmen nedan så förstår ni vad det handlar om.

Fortsatt skitfiske på dig David, säger Fiskejournalen.

Relaterad nyhet från din region
4 timmar sedan Sverige Anders Holm
Marcus Lindell har valt att pryda armen med ett fiskemotiv.
Bildspel: Kolla in några av läsarnas fisketatueringar!

Det vandrar omkring många levande konstverk bland Fiskejournalens läsare. Det konstaterar vi efter uppmaningen att skicka in bilder på era tatueringar. Här nedan har vi plockat ut tio vassa tatueringar från olika delar av riket.

 

Vi säger tack till Jens ”Gäddan” Hedström, Joakim Hallin, Anton Wikström, Joacim Bertilsson, Andreas Olsson, Jukka Kalliokoski, Linda-Maria Lundin, Kalle Rössvik, Jimmy Plojen Johansson och Marcus Lindell som delat med sig av sina gaddningar.

Du kanske även gillar detta