Motala Ström bjuder på ett troféfiske hela året runt. Fråga bara David Olsson, som nyss satte ett präktigt personligt rekord bara genom att doppa ned kroken från bryggan " />
Annons
Se när David drar upp tunga fångster i Motala Ström | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

2 år sedan Sverige Anders Lundin
David Olsson - en storfiskare av annorlunda slag.
Se när David drar upp tunga fångster i Motala Ström

Motala Ström bjuder på ett troféfiske hela året runt. Fråga bara David Olsson, som nyss satte ett präktigt personligt rekord bara genom att doppa ned kroken från bryggan

– Japp, det var ett kravallstaket på 24 kilo, berättar David för Fiskejournalen.

Ja, det handlar alltså inte om abborrar, gäddor och annan fisk som han drar upp ur strömmen, utan snarare om skrot och bråte.

– Vi är ett gäng här i stan som börjat med diverse projekt för Motala Ström. Vi gör allt i vår makt för att få tillbaka ett riktigt fint fiskevatten, inte enbart för oss utan såklart för kommande generationer. Så småningom kommer vi dit, säger David Olsson.

Som ett led i detta arbete så försöker de alltså rensa strömmen från sådant som inte hör hemma där, och det är i samband med det som David gör sina fångster. Han fiskar med en 0.7-kilosdragg och paracordlina som håller för 250 kilo, och med denna utrustning får han upp arter av alla dess slag. Ta en titt på filmen nedan så förstår ni vad det handlar om.

Fortsatt skitfiske på dig David, säger Fiskejournalen.

Relaterad nyhet från din region
9 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Tommy Blomander med sin största spinnfångade gös någonsin. Foto: Privat
Tommy gör det igen – drog årets största gös

De tunga gösarna fortsätter att rapporteras in. Nu är det dags att applådera Tommy Blomander igen, eftersom han lyckats fånga sin största spinnfiskade gös någonsin.

Ingen fångar fler storgösar i Sverige än Tommy Blomander, och när han sätter personliga rekord så vet vi att det gungar till ordentligt i listorna.

– Jag var ute på ett nattpass och efter 4 timmar hade jag inte fått ett enda napp. Sedan började gösen att vakna till och efter att jag fått fem supersize-gösar (90 centimeter) fick jag se en troligtvis större fisk på min livescope. Efter att ha kastat min Rapala peto 14 cirka tio gånger på den så kom det ett brutalt hugg i spöet som höll på att slita det ur nävarna på mig, berättar Tommy för Fiskejournalen.

Det som hade huggit var alltså en gös på hela 11,38 kilo och 98 centimeter.
– Jag trodde faktiskt att den var ännu större. Grymt bred över nacken och min största spinnfiskade. Totalt blev det sju supersize-gösar denna natt, ett magiskt fiske, konstaterar en nöjd Tommy Blomander.
Vi på Fiskejournalen gör som vanligt – alltså lyfter på hattarna och gratulerar till en enorm fisk.

Du kanske även gillar detta