Fotografen och författaren Leif Milling har positionerat sig som en av Sveriges flitigaste bokleverantörer. Hans senaste verk ”Catch” är rykande färsk och finns snart ute i butikerna. Ljuv musik för fiskefantaster, törs vi utlova. " /> Se när Leif Milling snackar ut om sin senaste fiskebok | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

2 år sedan Sverige Anders Lundin
Leif Milling är aktuell med sin nya bok "Catch". Här en bild från bokmässan i Göteborg, med sin prisade kokbok "Älgkött & Päran".
Se när Leif Milling snackar ut om sin senaste fiskebok

Fotografen och författaren Leif Milling har positionerat sig som en av Sveriges flitigaste bokleverantörer. Hans senaste verk ”Catch” är rykande färsk och finns snart ute i butikerna. Ljuv musik för fiskefantaster, törs vi utlova.

– Boken är lite försenad och kommer från binderiet denna vecka, hälsar Leif Milling som har bråda men ljuva tider i sitt somriga Gimdalen.

Leif har som sagt varit väldigt produktiv de senaste åren, med både fiskeböcker, kokböcker och en barnbok. Nu handlar det återigen om fiske, och som vanligt kan vi vänta oss bilder i absolut världsklass.

– Det är bara bilderna som talar. Betraktaren får använda sina egna sinnen men jag ger mina berättelser till bilderna genom kortfilmer på youtube. Boken kan ses som en katalog till utställning. De bilder som är till salu finns bara i ett ex, Catch Art Collection. Detta är en form av döstädning, säger Leif med glimten i ögat.

Mycket mer än så vill han inte avslöja innan den finns i butikerna, men du som är nyfiken måste såklart spana in videosamtalet nedan mellan Leif och fiskeprofilen Micke Sundberg, där de resonerar kring boken och dess innehåll.

Läs mer om boken eller beställ den på Leif Millings hemsida!

 

Relaterad nyhet från din region
4 timmar sedan Sverige Anders Holm
Nu finns nummer 4 av Fiskejournalen i butik.
Nytt nummer ute nu!

Nu när vårkänslorna börjar bubbla ställs ett nytt nummer av Fiskejournalen upp i butikshyllorna, nämligen nummer 4. Här är lite av innehållet.

Det börjar bli läge för att sätta sig mot en södervägg med en kopp kaffe – vad passar då inte bättre än ett nytt nummer av Fiskejournalen? Nummer 4 kryddas med extra mycket läsning för den metesugne, eller den som helt enkelt söker nya utmaningar eller suktar efter inspiration. Det utlovas sköna napp, guide över agn, prylnyheter samt gott om tips och idéer. Bland annat ett strandhugg på västkusten efter abborre.

Filmen Gäddfeber har blivit en klassiker som gjorde jerkbaitfisket stekhett. Nu hänger Niklas Örtengren med en av huvudrollsinnehavarna samt en annan gäddexpert ut på sjön för att se om metoden fortfarande håller måttet.

I gör-det-själv-anda får vi del 1 av en guide som visar hur man gjuter egna jiggar, samt hur man enkelt knyter stinger på egen hand.

Flugfiskenestorn Johan Klingberg berättar om världens bästa nymf – och ja, vilken är det? Havsöringsfisket längs Höga Kusten sätts också under lupp, en region som ofta hamnar i skuggan av andra klassiska områden. Ett långt stenkast därifrån finns Luleälven och Markus Teilus följer med fiskeguiden Robert Westin när han släpar beten efter botten i älven.

De sista isarna i norr bjuder på ett njutbart fiske med vårsol och huggvillig röding. Vi tar tillfället i akt och följer med när fjällen är som lugnast. Utöver detta får du i vanlig ordning de senaste sportfiskenyheterna, spännande fiskevibbar varvat med roliga fiskehistorier. Du hittar tidningen i en butik nära dig. Är du osäker på var du hittar din närmaste återförsäljare som säljer Fiskejournalen kan du söka här.

Du kanske även gillar detta