Fotografen och författaren Leif Milling har positionerat sig som en av Sveriges flitigaste bokleverantörer. Hans senaste verk ”Catch” är rykande färsk och finns snart ute i butikerna. Ljuv musik för fiskefantaster, törs vi utlova. " /> Se när Leif Milling snackar ut om sin senaste fiskebok | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

2 år sedan Sverige Anders Lundin
Leif Milling är aktuell med sin nya bok "Catch". Här en bild från bokmässan i Göteborg, med sin prisade kokbok "Älgkött & Päran".
Se när Leif Milling snackar ut om sin senaste fiskebok

Fotografen och författaren Leif Milling har positionerat sig som en av Sveriges flitigaste bokleverantörer. Hans senaste verk ”Catch” är rykande färsk och finns snart ute i butikerna. Ljuv musik för fiskefantaster, törs vi utlova.

– Boken är lite försenad och kommer från binderiet denna vecka, hälsar Leif Milling som har bråda men ljuva tider i sitt somriga Gimdalen.

Leif har som sagt varit väldigt produktiv de senaste åren, med både fiskeböcker, kokböcker och en barnbok. Nu handlar det återigen om fiske, och som vanligt kan vi vänta oss bilder i absolut världsklass.

– Det är bara bilderna som talar. Betraktaren får använda sina egna sinnen men jag ger mina berättelser till bilderna genom kortfilmer på youtube. Boken kan ses som en katalog till utställning. De bilder som är till salu finns bara i ett ex, Catch Art Collection. Detta är en form av döstädning, säger Leif med glimten i ögat.

Mycket mer än så vill han inte avslöja innan den finns i butikerna, men du som är nyfiken måste såklart spana in videosamtalet nedan mellan Leif och fiskeprofilen Micke Sundberg, där de resonerar kring boken och dess innehåll.

Läs mer om boken eller beställ den på Leif Millings hemsida!

 

Relaterad nyhet från din region
12 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Lucas Lövgren åkte tillbaka till platsen där han tidigare förlorat en stor fisk, och det lönade sig. Foto: Privat
Rödingbjässe från norr – Lucas fick sin revansch

Snacka om att sätta ned foten. Knappt har pimpelsäsongen börjat innan en av årets häftigaste fiskar har fångats, vågar vi påstå. Det var Lucas Lövgren i Kiruna som fick sitt livs fjällröding under den senaste turen – på samma plats där han tidigare tappat en bjässe.

Drömfisken fick simma tillbaka efter vägning.

Det har varit rejält kallt i landets nordligaste delar den senaste veckan, men Lucas Lövgrens fina röding hjälper månne till att höja temperaturen hos dem som tvekar inför att ge sig ut på fiskevattnen.
Måtten på bjässen var imponerande 5 996 gram och 82 centimeter. En sån där fisk som de flesta bara får se på bild i fisketidningar eller i sina drömmar.

Vi ber Lucas berätta om det lyckade fiskafänget:

– Att få inleda året med en sådan drömfisk känns magiskt. Ofta brukar jag se mina jullov som en tid då jag kan fara ut och fiska på vatten som jag tror kan hålla grov fisk. Det blir även en hel del mil på skotern i samband med det, berättar Lucas för Fiskejournalen.

Han fortsätter:
– Ändå sedan förra året då jag tappat en stor röding har jag velat åka tillbaka till den platsen och lägga timmarna. Jag väntade in snön 2021 och gjorde då den första fjällresan – som alltså gick rätt bra. Fisken bjöd på en 35 minuters kamp, därefter några bilder innan den fick gå hem igen.

Frågan är då hur han ska kunna toppa denna fisk i framtiden?
– Målet att få en större röding känns just nu svårt att överträffa. Ett av mina nästa mål inför sommarfisket blir att försöka slå mitt personbästa på öring, hälsar en nöjd fångstman.
Fiskejournalen tackar för storyn och gratulerar Lucas till en magisk fisk.

Du kanske även gillar detta