Projektet Wild Wonders of Europe har dokumenterat Europas fantastiska flora och fauna på bild. Många av fotograferna är skickliga undervattensfotografer med fisk i fokus. " /> Se skorpionfisken i Medelhavet | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Maria Ålander
Ett par av den giftiga skorpionfisken, vilar på ett konstgjort rev i det marina reservatet Larvotto, utanför Monaco. Foto: Franco Banfi/Wild Wonders of Europe
Se skorpionfisken i Medelhavet

Projektet Wild Wonders of Europe har dokumenterat Europas fantastiska flora och fauna på bild. Många av fotograferna är skickliga undervattensfotografer med fisk i fokus.
Den schweiziske fotografen Franco Banfi vill ge alla möjligheten att få uppleva den fantastiska undervattensvärlden. Här har han fotat skorpionfisken, som är är en av världens giftigaste fiskar. Just denna fisk lever på ett konstgjort rev i Monacos marina reservat Larvotto. Många svenska passerar Monaco på sin medelhavssemester. Missa inte sevärdheterna under vattnet, så packa cyklopet!
Skorpionfisken skyddar sig både med gifttaggarna på ryggen och genom sitt fantastiska kamouflage. Ser du den andra fisken till vänster i bilden?

Wild Wonders of Europe är ett projekt som syftar till att visa Europas kända och okända vildmarker.

Wild Wonders of Europe är ett projekt som syftar till att visa Europas kända och okända vildmarker. Den svenska fotografen Staffan Wistrand har varit projektledare och var även en av initiativtagarna till projektet. De senaste åren har han skickat iväg några av Europas skickligaste fotografer på olika specialuppdrag. Det hela resulterade i en mobil utställning som har visats över hela Europa samt en bok som finns både på engelska och på svenska. Vill du se mer naturbilder från projektet Wild Wonders, provbläddra i boken Vilda Europa

 

 

Relaterad nyhet från din region
5 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Vill du kämpa om medaljerna i SM nästa år? Då är det dags att spana efter distriktsmästerskap redan nu. Foto: Anders Lundin
Här ska svenska mästarna i gäddfiske koras

Team Sportfiskeprylar.se är svenska mästare i gäddfiske – åtminstone ett tag till. Till hösten sätter de vandringspriset på spel under SM-finalen på Övre Åsunden, och nu står det även klart vilka som får arrangera SM-finalen 2022.

SM i gädda 2022 kommer att avgöras 1 oktober på sjön Mjörn söder om Alingsås, och det är Mölndals Sportfiskeförening som får äran att arrangera. Konceptet är en lagtävling, med 2–3 medlemmar i varje ekipage. Med andra ord så är det bara att börja spana efter lokala distriktsmästerskap framöver, om du vill försöka kvalificera dig till finalen.

SM-finalen 2021 kommer som sagt att avgöras på Övre Åsunden, med Ulricehamns Fritidsfiskare som arrangörer. Datumet är sedan tidigare fastställt till 2 oktober, och mer information hittar du på Sportfiskarnas hemsida.

Du kanske även gillar detta