Projektet Wild Wonders of Europe har dokumenterat Europas fantastiska flora och fauna på bild. Många av fotograferna är skickliga undervattensfotografer med fisk i fokus. " /> Se skorpionfisken i Medelhavet | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Maria Ålander
Ett par av den giftiga skorpionfisken, vilar på ett konstgjort rev i det marina reservatet Larvotto, utanför Monaco. Foto: Franco Banfi/Wild Wonders of Europe
Se skorpionfisken i Medelhavet

Projektet Wild Wonders of Europe har dokumenterat Europas fantastiska flora och fauna på bild. Många av fotograferna är skickliga undervattensfotografer med fisk i fokus.
Den schweiziske fotografen Franco Banfi vill ge alla möjligheten att få uppleva den fantastiska undervattensvärlden. Här har han fotat skorpionfisken, som är är en av världens giftigaste fiskar. Just denna fisk lever på ett konstgjort rev i Monacos marina reservat Larvotto. Många svenska passerar Monaco på sin medelhavssemester. Missa inte sevärdheterna under vattnet, så packa cyklopet!
Skorpionfisken skyddar sig både med gifttaggarna på ryggen och genom sitt fantastiska kamouflage. Ser du den andra fisken till vänster i bilden?

Wild Wonders of Europe är ett projekt som syftar till att visa Europas kända och okända vildmarker.

Wild Wonders of Europe är ett projekt som syftar till att visa Europas kända och okända vildmarker. Den svenska fotografen Staffan Wistrand har varit projektledare och var även en av initiativtagarna till projektet. De senaste åren har han skickat iväg några av Europas skickligaste fotografer på olika specialuppdrag. Det hela resulterade i en mobil utställning som har visats över hela Europa samt en bok som finns både på engelska och på svenska. Vill du se mer naturbilder från projektet Wild Wonders, provbläddra i boken Vilda Europa

 

 

Relaterad nyhet från din region
1 timme sedan Sverige Anders Lundin
Big Land – ett måste att se för äventyrslystna flugfiskare.
Helgtips: Film om vackra fiskar och vilda vyer

Klockan har bytt år, och det är dags att ta fram planeringsblocket inför kommande fiskesäsong. Kanske är detta året då du gör din drömresa till fjärran stränder? Här nedan följer ett filmtips som bjuder på inspiration i världsklass.

Du kanske redan har sett den prisbelönta filmen ”Big Land”, som handlar om ett gäng hängivna flugfiskare som beger sig till Labrador-området i Alaska för att fiska öring, närmare bestämt brook trout? Om inte så föreslår vi att du bäddar ned dig för lite helgmys.

Det är en riktigt vacker och proffsig film, som levererats av Tight Loops, där även svenske Rolf Nylinder haft några fingrar med i musiksättningen.

Här nedan hittar du filmen!

Du kanske även gillar detta