Har du någon fiskepolare som egentligen inte borde vistas tillsammans med andra på sjön, som är totalt livsfarliga med spöet i hand? Videon nedan visar just en sådan sportfiskare - trots det generösa kastdäcket träffar han fiskekompisen inte bara en, utan två gånger när han ivrigt svingar sitt spö. " /> Se upp för "kastgalna" fiskepolare | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

1 år sedan Sverige Mathias Arnham
Killen är totalt livsfarlig med spöet i hand - se när han träffar fiskepolaren med betet två gånger under loppet av en halv minut.
Se upp för "kastgalna" fiskepolare

Har du någon fiskepolare som egentligen inte borde vistas tillsammans med andra på sjön, som är totalt livsfarliga med spöet i hand? Videon nedan visar just en sådan sportfiskare – trots det generösa kastdäcket träffar han fiskekompisen inte bara en, utan två gånger när han ivrigt svingar sitt spö.

Alla känner vi den där fiskaren som klantar till det i båten, slarvar bort prylar, välter ut grejor, spiller ut kaffetermosen och svingar sitt spöt som en galning utan att tänka på att det finns andra i närheten. Här nedan har vi ett glasklart exempel på en båtburen sportfiskare som borde konvertera till kustfiskare.

…exempel på en båtburen sportfiskare som borde konvertera till kustfiskare.

Inom loppet av trettio sekunder träffar han team-kompisen två gånger med betet. Klippet har i skrivande stund nästan visats en miljon gånger på sociala medier – se det du med.

[socializer-facebookembed href=”https://www.facebook.com/armin.gkh.3/videos/422461035140689/”]

Relaterad nyhet från din region
58 minuter sedan Sverige Anders Lundin
Finns det något hopp för Östersjötorsken? Ja, det hoppas aktörerna kring den nya forskningsstationen på Gotland. Foto: Laurence
Här är den nya vaggan för krisande Östersjötorsken

Många torskvänner riktar nu blickarna mot Gotland, där det pågår ett projekt som kan bli Östersjötorskens räddning. Sportfiskarna har nämligen fått de första torskarna levererade till sin forskningsstation Ar.

Det är SLU:s forskningsskepp Svea som kommit med en last, som kan visa sig vara sällsynt värdefull för Östersjöns ekosystem. Det handlar om 150 torskar, som till det yttre verkar vara i god kondition. De kommer nu att vara en levande del av demonstrationsprojektet ”ReCod-utsättning av småtorsk i Östersjön”.
Värd för projektet är Uppsala universitet, i samarbete med stiftelsen BalticWaters2030 och Sportfiskarna.

Förhoppningen är att de aktuella torskarna ska bli föräldrar till många yngel, som kommer att få simma ut i havet när de är redo. Sportfiskarnas projektledare Lars Vallin fick påhälsning av TV4 när torskarna släpptes ut i bassängerna.

– Tricket i det här projektet är att försöka knuffa torskens utveckling förbi äggstadiet som är en flaskhals. I forskningsstationen kommer äggen att utvecklas till yngel i de svarta behållarna i ett kylrum, berättar han i intervjun.

Här kan du se hela inslaget!

Du kanske även gillar detta