Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
Se upp för piratkopierade beten

Skeden är av plåt i stället för koppar och förmodligen rostar den omgående. Ett problem för både konsumenten och orginaltillverkaren.

Björn Johansson på Myrans Spinnare har nyligen avslöjat omfattande piratkopiering i Kina. Via internetsajter distribueras kopior av flera kända varumärken. Förlorare är både konsumenter och marknadsförare.
Nyligen hittade Björn en annons på Tradera. Där såldes ett parti med beten som enligt annonsen var tillverkade av Myrans Spinnare. Han köpte paketet och kunde genast konstatera att det handlade om piratkopior. I paketet låg även ett antal Blue Fox-spinnare som enligt förpackningen var tillverkade av Normark. Vid kontroll kunde även Normark intyga att det rörde sig om kopior.
När Björn Johansson följde spåren till kinesiska tillverkare hittade han även piratkopierade Buster Jerk, Power Pro och andra kända sportfiskeprodukter.
Frustrationen är stor bland de företag som tillverkar och marknadsför originalen.
– Det blir en dubbel börda att bära. Vi förlorar kunder som, i tron att de köper våra beten, i stället köper produkter med dålig kvalité. Då riskerar vi även att de inte vill köpa originalen i fortsättningen, säger Björn.
Under nästa vecka skall EFTTA ta upp problemet för att söka en lösning på problemet.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
7 minuter sedan Sverige Anders Lundin
Sportfisket och det övriga friluftslivet blomstrar.
Ökat anslag till Sportfiskarna – så många miljoner får de

Sportfiskarna har anledning att fira i dag. När fördelningen av statens medel till friluftsorganisationerna presenteras så får nämligen Sportfiskarna ett ökat anslag.

Det totala statsanslaget till friluftsorganisationerna är 47,8 miljoner kronor, och dessa fördelas mellan 23 aktörer.
– Det känns särskilt viktigt i år att fördela de statliga medlen så att många ges möjlighet att kunna aktivera sig och utöva friluftsliv. Många bra projekt kommer under året bidra till mer välmående hos befolkningen, säger Ulf Silvander generalsekreterare för Svenskt Friluftsliv i ett pressmeddelande.

Sportfiskarna får ett organisationsbidrag på 5 370 000 kronor, vilket är en liten ökning från 2020 då summan var 5 250 000 kronor. De får även ett verksamhetsstöd på 4 700 000, vilket är samma som föregående år.
Det bör även noteras att 2021 utnämnts till Friluftslivets år.
Hela listan på anslagen hittar ni här!

Du kanske även gillar detta