Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige Morgan Fihn
Se upp för piratkopierade beten

Skeden är av plåt i stället för koppar och förmodligen rostar den omgående. Ett problem för både konsumenten och orginaltillverkaren.

Björn Johansson på Myrans Spinnare har nyligen avslöjat omfattande piratkopiering i Kina. Via internetsajter distribueras kopior av flera kända varumärken. Förlorare är både konsumenter och marknadsförare.
Nyligen hittade Björn en annons på Tradera. Där såldes ett parti med beten som enligt annonsen var tillverkade av Myrans Spinnare. Han köpte paketet och kunde genast konstatera att det handlade om piratkopior. I paketet låg även ett antal Blue Fox-spinnare som enligt förpackningen var tillverkade av Normark. Vid kontroll kunde även Normark intyga att det rörde sig om kopior.
När Björn Johansson följde spåren till kinesiska tillverkare hittade han även piratkopierade Buster Jerk, Power Pro och andra kända sportfiskeprodukter.
Frustrationen är stor bland de företag som tillverkar och marknadsför originalen.
– Det blir en dubbel börda att bära. Vi förlorar kunder som, i tron att de köper våra beten, i stället köper produkter med dålig kvalité. Då riskerar vi även att de inte vill köpa originalen i fortsättningen, säger Björn.
Under nästa vecka skall EFTTA ta upp problemet för att söka en lösning på problemet.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
4 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Nu kan öringar leta sig upp till nya lekplatser i Hargsån. Foto: Jon Sailer
Det är vår – släpp fiskarna och bäckarna loss!

Fiskevården är på frammarsch i Sverige. Såklart måste vi berätta om detta glädjeämne från Uppland, där Hargsån släpps fri efter 350 år i bojor.

Rubriken är en association till den svenska filmklassikern ”Släpp fångarne loss – det är vår!”.  Och nog förtjänade Hargsån att släppas loss efter så många århundranden. Ån har varit torrlagd i 350 år, ända sedan bruket vid Nerhammaren anlades.
Det 182 meter långa omlöp som nu öppnats kommer att ge lekvandrande fisk tillgänglighet till ett helt åsystem, med över 40 hektar våtmark och flera kilometrar med skogsbäckar.

Det är Upplandsstiftelsen som tillsammans med Sportfiskarna och Hargs bruk lyckats ro projektet i hamn.
Direkt efter färdigt arbete sågs havsöring gå upp och leka på de nyanlagda lekbottnarna. Dessutom noterades den rödlistade arten nejonöga som nu får bättre chans att klara sig, rapporterar Upplandsstiftelsen på sin hemsida. Här kan du även se ett filmklipp från SVT om händelsen!

Du kanske även gillar detta