Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
Se upp med minimimåttet

Sjöpolisen besöker en populär fiskeplats och pratar med sportfiskarna föregående vår. Just denna fiskare hade släppt tillbaka flera fiskar som höll måttet, men som han ansåg gjorde sig bättre i havet än i stekpannan. (Foto: Anders Nicander)

När fisketillsyn och sjöpolis kontrollerade havsöringfiskare på västkustpremiären i söndags ertappades tre personer med för liten fisk. Utöver att ha fått sin utrustning beslagtagen riskerar dessa fiskare böter på flera tusen kronor.
Att känna till fiskeregler och minimimått är en skyldighet vi har som sportfiskare. Ändå är den vanligaste förklaring som möter fisketillsynen att man trott att minimimåttet varit ett annat.

Minimimåttet på Västkusten är 45 centimeter och fisket är tillåtet från 1 april till 30 september. Vissa plaster har dessutom andra begränsningar som vi måste känna till. Det kan vara fredningsområden eller förbud mot vissa fiskemetoder.
För mer info om fiske i Västra Götland klicka här
För mer info om fiske i Hallands län klicka här.
Anders Nicander

Relaterad nyhet från din region
20 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Savage Gear söker nu en sportfiskare på heltid i Sverige. Foto: Pressbild
Ännu en proffsfiskare får chansen i Sverige

Här kommer ett arbetstillfälle som bör vara många sportfiskares våta dröm. Det är nämligen Savage Gear som söker en svensk sportfiskare på heltid – alltså ett avlönat proffs.

Företeelsen med heltidsanställda sportfiskare är relativt ovanlig i Norden, och nyligen blev varumärket Westin pionjärer när de anställde Daniel Nilsson för att fiska på heltid.
Nu hakar alltså även Savage Gear på tåget. De ska nämligen förstärka sin marknadsavdelning med en ”innovativ och trendskapande sportfiskare”, som de själva beskriver det.

En ”fiskmagnet”
”Du kommer resa runt i Sverige i jakten på de vildaste fiskarna och fisket du kan tänka dig. Du måste vara en riktig fiskmagnet, gäddor, abborrar och gösar måste älska dig. Men du måste också ha färdigheter i fisket efter predatorer längs våra kuster”, står det i pressmeddelandet.

Den som får jobbet kommer att vara ansvarig för att bygga egna sociala mediekanaler för att inspirera sportfiskare runt om i landet, samt att producera bildmaterial.

Här kan du läsa mer om tjänsten!

Du kanske även gillar detta