Just nu:
Annons

Nyheter

9 månader sedan Sverige Anders Lundin
Några av omkomne Dennis vänner framför bygget vid Klackstjärn. Foto: Privat
Se vännernas hyllning till omkomne fiskevännen

När Dennis ”Perra” Haglund hastigt omkom genom en olycka så blev det stor sorg bland anhöriga och fiskekamrater. För att hedra honom så startade de en insamling, med en uppslutning som de inte kunnat drömma om.

Det var förra hösten som blott 24-årige Dennis ”Perra” Haglund från Ljusdal omkom i en fallolycka. Dennis var mycket fiskeintresserad och en stor del av fritiden tillbringades med både sommar- och vinterfiske, i goda vänners lag.

Några av de vännerna bestämde sig för att hedra och hylla Dennis på något sätt, och förslaget landade i ett vindskydd vid fiskevattnet Klackstjärn. De startade en insamling på Facebook, där responsen blev enorm.
– Vi hade målet att nå 30 000 kronor, men redan efter några timmar så var det uppfyllt. Totalt bidrog 700 människor med pengar, och till slut hade vi 160 000 kronor, berättar Emil Svensson som var en av initiativtagarna.

De pengarna räckte inte bara till ett vindskydd, utan de kunde slå på stort med grillkåta, grillveranda och en ny gångstig. Dessutom kunde de tillsammans med Ljusdals Fiskevårdsområde väcka nytt liv i slumrande Klackstjärn genom att plantera ut 150 kilo regnbåge.
– Det är förstås blandade känslor kring allt, men det känns fantastisk att vi fick till allt detta, och det visar även hur omtyckt Dennis var, konstaterar vännen Emil Svensson.
Han har gjort en liten film om hur resultatet vid Klackstjärn blev, som ni kan se här!

Relaterad nyhet från din region
3 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Ida-Maria Rigoll lämnar sin tjänst på Mörrums Kronolaxfiske. Nu är frågan vem som ska efterträda henne? Foto: Privat
Toppjobb ledigt när Ida-Maria lämnar sin tjänst

Det händer mycket kring Mörrumsån just nu, med både miljonsatsningar på fiskevård och planer på en ny kastanläggning. Nu kommer beskedet att platschefen på Mörrums Kronolaxfiske, Ida-Maria Rigoll, säger upp sig.

Hon levererade sitt besked till allmänheten på onsdagen, där hon beskriver det svåra beslutet så här.
– Det har varit ett tufft beslut som tagit väldigt långt tid, längre än de flesta kan ana. 4 år ganska exakt har jag varit i Mörrum på Mörrums Kronolaxfiske och Sveaskog, skriver hon på sin blogg.

Anledningen är att hon tackat ja till ett annat uppdrag, som hon tillträder 1 maj. Det innebär också att jakten på hennes efterträdare börjar med detsamma.

– Jag har fått vara med i sammanhang jag aldrig trodde jag skulle få uppleva, jag har varit på middagar med ambassadörer från olika länder, landshövdingar, generaldirektörer, politiker, musiker, kungar, drottningar, prinsar och prinsessor, forskare, ungdomar och helt enkelt fantastiska, skriver Ida-Maria Rigoll på sin blogg.

Du kanske även gillar detta