Sångaren Magnus Carlssons röst kommer att eka över Östersjön när Fiskekryssningens underhållning drar igång på fredagkvällen.[/caption] " /> Se Weeping Willows med gästartister på Fiskekryssningen | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

7 år sedan Sverige Mathias Arnham
Se Weeping Willows med gästartister på Fiskekryssningen
Sångaren Magnus Carlssons röst kommer att eka över Östersjön när Fiskekryssningens underhållning drar igång på fredagkvällen.

Sångaren Magnus Carlssons röst kommer att eka över Östersjön när Fiskekryssningens underhållning drar igång på fredagkvällen.

Weeping Willows är riktigt heta i år. Nu är de på en utsåld turné genom landet och den 7 november spelar de på Fiskekryssningen.
Weeping Willows kommer tillbaka som husband på Fiskekryssningen för att bidra med en spelning för fiskevårdsprojektet Ge-fan-i-våra-vatten. Denna gången tillsammans med hemliga gästartister.
50 kronor per passagerare går till Ge-fan-i-våra-vatten. Dessutom kommer Sportfiskarna att sälja ”Ge-fan-prylar” designade av Erik Ohlsson från bandet Millencollin ombord på båten. Även intäkterna från dessa går oavkortat till fiskevård.
– Vi är både stolta och tacksamma att Weeping Willows engagerar sig i sportfisket och i våra vatten, säger Maria Ålander, Fiskejounalen.

Fiskekryssningen.se
Schema
BOKA HÄR eller ring 08-666 33 33

Relaterad nyhet från din region
15 timmar sedan Sverige Anders Lundin
En rad faktorer ligger bakom nedgången av gäddor i Göta älv och Nordre älv. Foto: Anders Lundin
Kris för populära gäddvatten – knappt någon föryngring

Göta älv i Ale kommun och Nordre älv inom Göteborgs stad har varit två populära gäddvatten för sportfiskare. Men frågan är hur länge till? En yngelinventering som Sportfiskarna genomfört visar på mycket låga tätheter av gäddyngel.

Det var på uppdrag av Göteborgs stad och Alefiskarna som Sportfiskarna inventerat gäddyngel i de båda älvarna. Bakgrunden var att gäddfisket har försämrats kraftigt under de senaste åren, och en teori är att föryngringen av gäddor inte fungerar tillfredsställande.

Inventeringen bekräftar just detta. I Nordre älv fångades endast två gäddyngel, båda strax nedströms Nordreälvsbron.
Här pekas flera faktorer ut som bidragande, exempelvis brist på bra lekområden, onaturlig vattenreglering, predation av spigg på gäddyngel samt predation av säl på vuxen gädda.

I Göta älv fångades 10 gäddyngel i det undersökta området.

De största hoten mot gäddbeståndet där anses, enligt Sportfiskarna, vara den onaturliga vattenregleringen, den tunga båttrafiken i älven samt predation från säl på vuxna och lekmogna gäddor.
Läs mer här!

Du kanske även gillar detta