Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige Fiskejournalen
Segrade i returmatchen

Först missade Magnus Agnemo en tung gädda då tafsen brast, senare fick han hugg på samma ställe – och fick upp gäddan. Ännu en fin Grand Slam-gädda har fått syna avkrokningsmattan.
Målet för fisketuren var abborre och utrustningen var därför inte dimensionerad för stora gäddor. När gäddan högg blev det en nervös drilling och ett slut som gick i moll, efter att fisken gått och spänt vid botten i tio minuter.
Två timmar senare driftade Magnus över platsen igen. Denna gång med en gäddtafs monterad före betet.
– Om det var samma fisk vågar jag inte säga, men det blev en spännande kamp, berättar Magnus, i anmälan till Grand Slam Cup.
Vikten var, i förhållande till 119 centimeter längd, blygsamma 9,6 kilo. Magnus avslutar med att berätta att han planerar en tredje match mot gäddan till hösten – då hon ätit upp sig några kilo.
Morgan Fihn

Skam den som ger sig. Gäddan på bilden kan ha varit den som slet av Magnus Agnemos lina två timmar före fångsttillfället.

Relaterad nyhet från din region
1 timme sedan Sverige Anders Lundin
Försvarsmakten meddelar att de kommer att öka sin närvaro i skärgården.
Här ska sportfiskare se upp för militären!

Det är många som ska samsas om utrymmet i skärgården. Försvarsmakten meddelar nu att de kommer att öka sin närvaro i både Stockholms skärgård och områden utanför Göteborg, där det finns anledning för sportfiskare att hålla sig undan.

Enligt försvarmakten är orsaken till deras ökade närvaro att nya värnpliktiga behöver utbildas samt det ”försämrade” världsläget. Enligt försvarsmakten kan det faktiskt få motsatt effekt bland allmänheten att de ökar sin närvaro, alltså att ännu fler båtar åker ut.
– Det finns en okunskap och fritidsbåtar kommer för nära för att ta selfies, säger Rebecca Landberg, kapten i marinen, till SVT.

Här är områdena som gäller:
* Stockholms södra skärgård, främst Hårsfjärden, Mysingen och nordvart mot Dalarö, Långbälingssund, Järnholmssund och Gåsstensfjärden.
Stockholms mellersta skärgård, norr och syd om Björkö Kroksö, området runt Korsö, Träsköfjärden och området runt Lådna Låren.
Stockholms norra skärgård, området runt Söderarm.
Gryts och Valdemarsviks skärgård.
Karlskronas yttre redd.
*Göteborgs skärgård, främst mellan Björkö och Tistlarna.

Du kanske även gillar detta