Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige Fiskejournalen
Segrade i returmatchen

Först missade Magnus Agnemo en tung gädda då tafsen brast, senare fick han hugg på samma ställe – och fick upp gäddan. Ännu en fin Grand Slam-gädda har fått syna avkrokningsmattan.
Målet för fisketuren var abborre och utrustningen var därför inte dimensionerad för stora gäddor. När gäddan högg blev det en nervös drilling och ett slut som gick i moll, efter att fisken gått och spänt vid botten i tio minuter.
Två timmar senare driftade Magnus över platsen igen. Denna gång med en gäddtafs monterad före betet.
– Om det var samma fisk vågar jag inte säga, men det blev en spännande kamp, berättar Magnus, i anmälan till Grand Slam Cup.
Vikten var, i förhållande till 119 centimeter längd, blygsamma 9,6 kilo. Magnus avslutar med att berätta att han planerar en tredje match mot gäddan till hösten – då hon ätit upp sig några kilo.
Morgan Fihn

Skam den som ger sig. Gäddan på bilden kan ha varit den som slet av Magnus Agnemos lina två timmar före fångsttillfället.

Relaterad nyhet från din region
5 timmar sedan Sverige Anders Lundin
SportfiskeSverige Online 2021 ska innehålla både livefiske och digital shopping om den blir av.
Freewater kastar loss mot digital sportfiskemässa

Sportfiskemässan blev som bekant inställd med anledning av pandemin – men nu planeras det i stället en digital variant i annan regi. Det är Freewater Pictures som hoppas ro i land en satsning samma datum 19–21 mars, under namnet SportfiskeSverige Online 2021.

Det är Oskar Stenberg och det övriga gänget i Freewater Pictures som vill samla branschen i digital form, nu när den fysiska mässan inte blir av. Sista spiken är inte inslagen ännu, men förhoppningsvis kan de ge grönt ljus inom kort.
– Vi har arrangerat ett flertal digitala mässor som blivit lyckade, och vi har ett koncept som vi tror kommer fungera i större skala också, berättar Oskar för Fiskejournalen.

De hoppas på ett 50-tal utställare och 30 betesbyggare, och själva basen för sändningen kommer att vara vid en marina där det finns öppet vatten, med livefiske och demonstrationer av både båtar och utrustning. Det kommer att ske under så säkra former som möjligt, och det är därmed inte öppet för allmänheten att komma just dit.
– Vi måste ha höga mål, men vi har testat oss fram med flera olika databaser och system som vi vet fungerar. Det mässor vi haft hittills har gett väldigt bra försäljning för utställarna.

Just nu raggar Freewater Pictures fler utställare och intressenter, och förhoppningen är att även Sportfiskemässan ska haka på så småningom.
–  Jag tror faktiskt att de fysiska mässorna kommer ett ha en parallell digital variant i framtiden. Det är på tiden att sportfisket digitaliseras, och jag hoppas folk känner att vi gör en bra sak för branschen, hälsar Oskar Stenberg.

Du kanske även gillar detta