Passa på – förkovra dig om levande vatten. (Foto: Leif Milling) Passa på – förkovra dig om levande vatten. (Foto: Leif Milling)[/caption] " /> Seminarium: Kunskap för levande vatten | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Morgan Fihn
Seminarium: Kunskap för levande vatten
Passa på – förkovra dig om levande vatten. (Foto: Leif Milling)

Passa på – förkovra dig om levande vatten. (Foto: Leif Milling)

Sysslar du med fiskevård i strömmande vatten? Anmäl dig då till detta kunskapsseminarium med titeln ”Kunskap för levande vatten”.
Kammarkollegiet, HaV och länsstyrelsen i Kalmar är några av föreläsarna när Älvräddarna ordnar ett seminarium i Oskarshamn 22 november. Sportfiskarna och Älvräddarna själva kommer också att föreläsa om erfarenheter från tillsynsanmälningar av vattenkraftverk och olagliga dammar som hindrar fiskens framfart.
– Vi ser att det finns ett mycket stort behov av mer kunskap om hur man går till väga när man hittar vattenkraftverk som inte sköter sig eller som inte har några tillstånd alls, säger Christer Borg, ordförande i Älvräddarna.
Arrangemanget är en heldag på Badholmen i Oskarshamn och anmälda deltagare bjuds också på lunch och kaffe. Seminariet möjliggörs genom HaV:s anslag för fiskevård. Medarrangör är Gustaf Ulfsparres Stiftelse.
Här kan ni anmäla er.

Relaterad nyhet från din region
24 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Big Land – ett måste att se för äventyrslystna flugfiskare.
Helgtips: Film om vackra fiskar och vilda vyer

Klockan har bytt år, och det är dags att ta fram planeringsblocket inför kommande fiskesäsong. Kanske är detta året då du gör din drömresa till fjärran stränder? Här nedan följer ett filmtips som bjuder på inspiration i världsklass.

Du kanske redan har sett den prisbelönta filmen ”Big Land”, som handlar om ett gäng hängivna flugfiskare som beger sig till Labrador-området i Alaska för att fiska öring, närmare bestämt brook trout? Om inte så föreslår vi att du bäddar ned dig för lite helgmys.

Det är en riktigt vacker och proffsig film, som levererats av Tight Loops, där även svenske Rolf Nylinder haft några fingrar med i musiksättningen.

Här nedan hittar du filmen!

Du kanske även gillar detta