Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige Fiskejournalen
Seminarium om vattenkraft

Vilka möjligheter ger oss vattendirektivet? Vad behövs för att skapa en bra faunapassage? Dessa, och många andra, frågor kan man få svar på om man medverkar vid vattenkraftdagen i Skövde 12 februari.
Det är Sportfiskarna som tagit initiativ till ett seminarium om vattendirektivet, vandringshinder och vattenkraft. Alla är välkomna och det är kostnadsfritt att medverka.
Bland föreläsarna märks advokaten Nils Leine från Kammarkollegiet som reder ut lagtexterna runt vattenkraften, fiskbiologen Peter Rivinoja som förklarar hur man bäst bygger passager förbi vandringshinder samt Christer Borg som klarlägger Älvräddarnas syn på saken. Fiskejournalens chefredaktör Martin Falklind inleder med att prata om fiskars lekvandring.
Evenemanget går av stapeln i Odeon i Skövde Kulturhus och beräknas pågå mellan kl.9.30 och 16. Mer information kan man få från Sportfiskarna.
Svenne Andersson

Fiskbiologen Peter Rivinoja medverkar vid seminariet och pratar om vandringsvägar förbi kraftverk.


Relaterad nyhet från din region
18 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Jodå – flera sportfiskare har hjälpt till att städa upp längs Malmö kanal. Frågan om ett fiskeförbud kommer ändå att tas upp av Malmö stad. Foto: Privat
Malmö kanal: Så många röstade emot fiskeförbud

Ska fisket i Malmö kanal förbjudas? Nej, tycker över 450 människor som röstat emot förslaget. Men frågan kommer ändå att tas upp av Malmö kommun, trots att betydligt färre vill se ett förbud.

Fiskejournalen har tidigare skrivit om konflikterna kring fisket i Malmö kanal, där det vittnats om nedskräpning och allmän misskötsel. Det gick så långt att det skickades in ett medborgarförslag till kommunen, om att fisket skulle förbjudas i kanalen. Nu står det klart att förslaget kommer att tas upp i tekniska nämnden i Malmö stad, eftersom över 100 personer röstat ja till förslaget. De över 450 rösterna som tyckte annorlunda lyckades alltså inte stoppa förslaget från att gå vidare i processen. Beslut väntas under juni månad.

Det ska dock tilläggas att det tagits initiativ bland sportfiskare för att städa upp vid kanalen, vilket vi skrivit om i tidigare artiklar.
Här kan du se ett inslag i SVT om konflikten vid Malmö kanal.

Du kanske även gillar detta