Att vara pimpelfiskare i södra Sverige är sannerligen inte lätt denna vinter, och inte heller att vara tävlingsarrangör. Nu kommer beskedet att hela pimpel-SM flyttar norrut med kort varsel. " />
Annons
Sent besked från Arvika: Pimpel-SM måste flytta | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 månader sedan Sverige Anders Lundin
Var beredda på ny tävlingsort för pimpel-SM! Foto: Privat
Sent besked från Arvika: Pimpel-SM måste flytta

Att vara pimpelfiskare i södra Sverige är sannerligen inte lätt denna vinter, och inte heller att vara tävlingsarrangör. Nu kommer beskedet att hela pimpel-SM flyttar norrut med kort varsel.

Det är arrangörsklubben Jössefiskarnas ordförande, Robert Sjöberg, som tar hjälp av Fiskejournalen att sprida budskapet inför SM 29 februari–1 mars. Under tisdagen kommer de med största sannolikhet att ta beslutet att flytta från Arvika till orten Bograngen och sjön Letten.

– Jag åker dit med tävlingsledningen under tisdagen och tar sedan beslutet. Isarna är för dåliga i Arvika, och på Letten ska det vara betydligt bättre, säger Robert Sjöberg.

Förra veckan mätte de istjockleken på Letten till 35 centimeter, och förhoppningen är att den ska hålla att bära de över 600 deltagarna som är anmälda.

– För själva tävlingen gör det inte så mycket, utan det är en fiskrik sjö som också är tillräckligt stor för att dela upp för den individuella klassen och lagtävlingen.

Robert hänvisar till deras Facebook-sida för senaste nytt om tävlingen, men ett hett tips är alltså att ställa in sig på Bograngen, även om själva banketten kommer att ske i Arvika som planerat på lördagen.

Läs mer om pimpel-SM här nedan:

https://www.fiskejournalen.se/mild-vinter-men-massivt-intresse-for-pimpel-sm/

Relaterad nyhet från din region
2 timmar sedan Sverige Anders Lundin
PO Johannesson med sin drömöring, som han fick strax efter havsabborren. Foto: Stefan Svensson
PO fick oväntat silver och guld på Västkusten

Vi på Fiskejournalen är svaga för bonusfiskar, alltså oväntade fångster som kan bli minnen för livet. Vår medarbetare PO Johannesson kan nu själv rapportera om ett synnerligen oväntat men lyckat fiske från Västkusten.

Oväntat silver! Foto Stefan Svensson

Så här berättar PO Johannesson om en minnesvärd fisketur, under en av havsöringsfiskets sista dagar på västkusten.
– Jag blev medlockad av fiskebroder Jimmy Svensson på ett fiske jag sällan kör – havsöring, och jag ångrar mig inte. Först en stor fisk som small på det snabbfiskade draget och sedan borrade djupt. Med min begränsade erfarenhet av västkustens öringar trodde jag det var en havsöring – tills något blankt närmade sig land. Id – var först den sekundsnabba tanken? På västkusten …
Sedan såg PO att den hade en spetsig ryggfena, och då förstod han att det var en havsabborre – den första i hans liv. Vikten uppskattade han till cirka 2 kilo.

STENHÅRT HUGG
En knapp halvtimma senare var det dags för nästa iögonfallande fångst.

– Jag får en ”sälvåg” bakom betet följt av ett stenhårt hugg, som jag bommar lika snabbt. Bakom mig hör jag Jimmys kusin Stefan som var med och guidade oss: ”Jäklar vilken öring”.
Nytt kast två meter bortom den tappade fisken, ett stenhårt hugg i samma sekund som draget landar. Sedan en fight med en storprofilad fisk där jag vrålar rakt ut ”vad är det – en pigghaj?”
Sedan såg PO tydligt den spolformade kroppen komma närmare land och insåg att det var en drömöring.
– Kalabalik och en sprängd håv senare, en öring på 70 centimeter, uppskattad vikt cirka 3,5 kilo. En magisk dubbel, konstaterar en nöjd PO Johannesson.

Tack för storyn säger vi på redaktionen, och uppmuntrar även er andra att rapportera in bonusfångster som tåls att berättas om.

 

 

Du kanske även gillar detta