Båtfisket efter torsk i Öresund är hett just nu. Intresset för att kroka den granna hösttorsken är stort i både Sverige och Danmark. Många rapporterar om ett fantastiskt fiske med huggvillig fisk i mellanstorleken. " /> Sex snabba hösttips till Öresundstorsken | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

4 år sedan Sverige Mathias Arnham
Fisk i mellanstorleken är vanligast nu. Men chans till stortorsk finns alltid i Öresund! Foto: Niklas Nielsen
Sex snabba hösttips till Öresundstorsken

Båtfisket efter torsk i Öresund är hett just nu. Intresset för att kroka den granna hösttorsken är stort i både Sverige och Danmark. Många rapporterar om ett fantastiskt fiske med huggvillig fisk i mellanstorleken.
Torsken är nu relativt lättfunnen i de norra delarna av Öresund och de bästa platserna ligger bara några sjömil från land. Strömmen är ofta hanterbar då fiskedjupet sällan överstiger 40 meter. Niklas Nielsen från Helsingborgsbåtarna kan detta fiske på sina fem fingrar. Här kommer hans tips på hur du får ett kul och framgångsrikt fiske.

1. Fiska alltid med så lätt utrustning som möjligt.
2. Använd en bra pilk. Jag fiskar med en Hallbäckare röd/gul 180g. Den levererar ALLTID torsk!
3. Använd en torskfluga ovanför pilken. Det lockar lite mer.
4. Kasta ut och fiska in pilken för att fiska av ett så stort område som möjligt.
5. Lyssna på personalens råd ifall du åker ut med en turbåt. De vet vad som är bäst för dagen.
6. Tro på det du gör!

Hans Hällman

Relaterad nyhet från din region
4 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Vill du kämpa om medaljerna i SM nästa år? Då är det dags att spana efter distriktsmästerskap redan nu. Foto: Anders Lundin
Här ska svenska mästarna i gäddfiske koras

Team Sportfiskeprylar.se är svenska mästare i gäddfiske – åtminstone ett tag till. Till hösten sätter de vandringspriset på spel under SM-finalen på Övre Åsunden, och nu står det även klart vilka som får arrangera SM-finalen 2022.

SM i gädda 2022 kommer att avgöras 1 oktober på sjön Mjörn söder om Alingsås, och det är Mölndals Sportfiskeförening som får äran att arrangera. Konceptet är en lagtävling, med 2–3 medlemmar i varje ekipage. Med andra ord så är det bara att börja spana efter lokala distriktsmästerskap framöver, om du vill försöka kvalificera dig till finalen.

SM-finalen 2021 kommer som sagt att avgöras på Övre Åsunden, med Ulricehamns Fritidsfiskare som arrangörer. Datumet är sedan tidigare fastställt till 2 oktober, och mer information hittar du på Sportfiskarnas hemsida.

Du kanske även gillar detta