Båtfisket efter torsk i Öresund är hett just nu. Intresset för att kroka den granna hösttorsken är stort i både Sverige och Danmark. Många rapporterar om ett fantastiskt fiske med huggvillig fisk i mellanstorleken. " /> Sex snabba hösttips till Öresundstorsken | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

4 år sedan Sverige Mathias Arnham
Fisk i mellanstorleken är vanligast nu. Men chans till stortorsk finns alltid i Öresund! Foto: Niklas Nielsen
Sex snabba hösttips till Öresundstorsken

Båtfisket efter torsk i Öresund är hett just nu. Intresset för att kroka den granna hösttorsken är stort i både Sverige och Danmark. Många rapporterar om ett fantastiskt fiske med huggvillig fisk i mellanstorleken.
Torsken är nu relativt lättfunnen i de norra delarna av Öresund och de bästa platserna ligger bara några sjömil från land. Strömmen är ofta hanterbar då fiskedjupet sällan överstiger 40 meter. Niklas Nielsen från Helsingborgsbåtarna kan detta fiske på sina fem fingrar. Här kommer hans tips på hur du får ett kul och framgångsrikt fiske.

1. Fiska alltid med så lätt utrustning som möjligt.
2. Använd en bra pilk. Jag fiskar med en Hallbäckare röd/gul 180g. Den levererar ALLTID torsk!
3. Använd en torskfluga ovanför pilken. Det lockar lite mer.
4. Kasta ut och fiska in pilken för att fiska av ett så stort område som möjligt.
5. Lyssna på personalens råd ifall du åker ut med en turbåt. De vet vad som är bäst för dagen.
6. Tro på det du gör!

Hans Hällman

Relaterad nyhet från din region
6 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Big Land – ett måste att se för äventyrslystna flugfiskare.
Helgtips: Film om vackra fiskar och vilda vyer

Klockan har bytt år, och det är dags att ta fram planeringsblocket inför kommande fiskesäsong. Kanske är detta året då du gör din drömresa till fjärran stränder? Här nedan följer ett filmtips som bjuder på inspiration i världsklass.

Du kanske redan har sett den prisbelönta filmen ”Big Land”, som handlar om ett gäng hängivna flugfiskare som beger sig till Labrador-området i Alaska för att fiska öring, närmare bestämt brook trout? Om inte så föreslår vi att du bäddar ned dig för lite helgmys.

Det är en riktigt vacker och proffsig film, som levererats av Tight Loops, där även svenske Rolf Nylinder haft några fingrar med i musiksättningen.

Här nedan hittar du filmen!

Du kanske även gillar detta