Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige Fiskejournalen
Shoulders blir allt fetare

Det världsberömda karpen Shoulders i Abbey Lakes blir allt fetare och allt bredare över den berömda tjurnacken. Nu har han varit uppe igen och vägts till imponerande 79,5 lbs.
Anders Idarsson och Fiskekompaniet arrangerar regelbundet resor till Abbey så det är klart att Anders är riktigt nöjd när han kan rapportera om jättefångsten.
”Denna vecka har brittiska armén bokat hela Abbey-komplexet och fiskar i alla sjöarna. En av deltagarna, Kevin Turner, fångade sitt livs fisk i Heron lake! Han personbästa innan denna veckan var 23 lbs. Först tog han en fin spegel på 33 lbs. En halvtimme senare small det på samma spö igen – Shoulders på nya toppvikten 79,5 lbs (36.140 gram)!!!! Nytt rekord i Abbey!
En helt fantastisk vikt och ett bevis på att fiskarna i Abbey verkligen växer! Snart är denna fisk över magiska 80 lbs! Shoulders är samma fisk som Jörgen Lind fångade i maj på 32.350 gram. Så på fem månader har hon (eller är det en han?) ökat med nästan 4 kg. Det blir enormt spännande att se vart det slutar. Dessutom inger detta förhoppning om att även övriga fiskar ökar bra. Vi ser fram emot nästa år i Abbey!”
Kolla information om Abbey-resorna på www.fiskekompaniet.se.
Svenne Andersson

Otroligt bred över nacken, men så kallas han också Shoulders, karpen som Kevin Turner visar upp.

Relaterad nyhet från din region
17 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Jodå – flera sportfiskare har hjälpt till att städa upp längs Malmö kanal. Frågan om ett fiskeförbud kommer ändå att tas upp av Malmö stad. Foto: Privat
Malmö kanal: Så många röstade emot fiskeförbud

Ska fisket i Malmö kanal förbjudas? Nej, tycker över 450 människor som röstat emot förslaget. Men frågan kommer ändå att tas upp av Malmö kommun, trots att betydligt färre vill se ett förbud.

Fiskejournalen har tidigare skrivit om konflikterna kring fisket i Malmö kanal, där det vittnats om nedskräpning och allmän misskötsel. Det gick så långt att det skickades in ett medborgarförslag till kommunen, om att fisket skulle förbjudas i kanalen. Nu står det klart att förslaget kommer att tas upp i tekniska nämnden i Malmö stad, eftersom över 100 personer röstat ja till förslaget. De över 450 rösterna som tyckte annorlunda lyckades alltså inte stoppa förslaget från att gå vidare i processen. Beslut väntas under juni månad.

Det ska dock tilläggas att det tagits initiativ bland sportfiskare för att städa upp vid kanalen, vilket vi skrivit om i tidigare artiklar.
Här kan du se ett inslag i SVT om konflikten vid Malmö kanal.

Du kanske även gillar detta