Shoulders blir allt fetare

Det världsberömda karpen Shoulders i Abbey Lakes blir allt fetare och allt bredare över den berömda tjurnacken. Nu har han varit uppe igen och vägts till imponerande 79,5 lbs.
Anders Idarsson och Fiskekompaniet arrangerar regelbundet resor till Abbey så det är klart att Anders är riktigt nöjd när han kan rapportera om jättefångsten.
”Denna vecka har brittiska armén bokat hela Abbey-komplexet och fiskar i alla sjöarna. En av deltagarna, Kevin Turner, fångade sitt livs fisk i Heron lake! Han personbästa innan denna veckan var 23 lbs. Först tog han en fin spegel på 33 lbs. En halvtimme senare small det på samma spö igen – Shoulders på nya toppvikten 79,5 lbs (36.140 gram)!!!! Nytt rekord i Abbey!
En helt fantastisk vikt och ett bevis på att fiskarna i Abbey verkligen växer! Snart är denna fisk över magiska 80 lbs! Shoulders är samma fisk som Jörgen Lind fångade i maj på 32.350 gram. Så på fem månader har hon (eller är det en han?) ökat med nästan 4 kg. Det blir enormt spännande att se vart det slutar. Dessutom inger detta förhoppning om att även övriga fiskar ökar bra. Vi ser fram emot nästa år i Abbey!”
Kolla information om Abbey-resorna på www.fiskekompaniet.se.
Svenne Andersson

Otroligt bred över nacken, men så kallas han också Shoulders, karpen som Kevin Turner visar upp.

Annons
AKTUELLT

Skellefteå Kraft tappar kund

Vackra ord om hållbarhet räckte inte – när en bostadsrättsförening i Västerhaninge fick se hur laxar dör vid Hednäs kraftverk beslöt de att säga upp sitt elavtal. – Jag känner mig lurad. Vi vill inte göra affärer med Skellefteå Kraft, säger föreningens vice ordförande Annika Markén till Piteå-Tidningen.

Bombardatips till sommaröringen

Har du testat att fiska havsöring med bombarda? Om inte så kanske det är dags nu. Teknikens effektivitet går knappast att ifrågasätta och här kommer några heta tips från ”Bombardakungen” Magnus Pålsson.

Världens dyraste bete

MacDaddy’s trollingbete skapade rubriker på den stora amerikanska sportfiskemässan ICast för tio år sedan. Betet är ett fullt fungerade trollingbete ämnat för fiske efter storvilt. Det finns dock en avgörande detalj som avskräcker att använda betet i praktiken, det har nämligen ett uppskattat värde på otroliga en miljon dollar. Men varför har MacDaddy’s Million Dollar

Omfattande tjuvfiske i Storsjön

Över 500 meter nät fyllda av gammal död fisk har i dagarna hittats i Storsjön i Gästrikland. Nätfisket är olagligt och har bland annat skördat mängder av gös, gädda och abborre.

Tidernas 3 bästa beten för insjööringen

Fiskejournalen fortsätter att gräva bland anmälda fiskar till Recordfisken och Storfiskregistret. Hela 40 000 registrerade fiskar ligger till grund för serien om ”Tidernas bästa beten”. Nu har vi kommit fram till vår älskade öring. Vilka tre beten har fångat flest insjööringar sen 1970? Den gigantiska öring som är svenskt rekord sedan 1991 är en mycket

Mäktiga hugg i Artjakten

Högtryck råder över Sverige och detsamma gäller för Artjakten – landets roligaste sommartävling för barn och ungdomar. Den senaste veckan har mängder av fiskar anmälts, bland annat Isac Larssons skäggtorsk från ett vrakfiske på västkusten.

Följ björnarnas laxfrossa – live!

Drömmer du om att få se Alaskas beryktade brunbjörnar fånga hoppande laxar? Nu går det att koppla upp sig på live-kameror för att avnjuta det mäktiga skådespelet.

Damm töms för att utrota solabborrar

Länsstyrelsen i Jönköping tömmer Bergadammen för att få bort de solabborrar som har lyckats etablera sig. På så sätt vill man hindra att den främmande arten sprids till närliggande vattendrag.

Så tar du en abborre över kilot

Den 18 maj tog Erik Peterson en storabborrsvit som hette duga. 1300, 1480, 1660 och en på 2210 gram. Hur gör han? Erik Peterson är 20 år gammal och bor i Kalmar. Han kombinerar jobbet i Sportfiskebutiken och båttillbehörsaffären Baltic Skeppsfournering med sitt guidejobb i företaget Fishing in Sweden. Det är med andra ord fiske

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...