Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
Sik från Landösjön

Hans-Erik Lundin poserar stolt med sin sik, fångad i Landösjön i Jämtland.

Hans-Erik Lundin från Mariestad åkte till Landösjön för att fiska röding. När dessa inte villa nappa fokuserade han om och satsade på sik. Resultatet blev en bjässe på 4136 gram. Givetvis anmäler han fångsten till Recordfisken.
Tillsammans med fiskekompisarna Roland Fågelfeldt och Bertil Vik skulle Hans-Erik Lundin lura Landösjöns rödingar. Dessa ville dock annorlunda och efter en veckas trögt fiske bytte de art och siktade in sig på sik.
– Vi hade hittat ett bra ställe för just sik två dagar tidigare, säger Hans-Erik.
Bertil fick till att börja med en fin fisk på 1,4 kilo, men sedan visade Hans-Erik var skåpet skall stå. En sik på drygt 4136 gram slök hans mormyska och kunde med möda pressas genom ishålet.
Vill du veta mer om tävlingen Recordfisken? Klicka här.
Här hittar du fler fiskar fångade i Landösjön.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
30 minuter sedan Sverige Anders Lundin
Försvarsmakten meddelar att de kommer att öka sin närvaro i skärgården.
Här ska sportfiskare se upp för militären!

Det är många som ska samsas om utrymmet i skärgården. Försvarsmakten meddelar nu att de kommer att öka sin närvaro i både Stockholms skärgård och områden utanför Göteborg, där det finns anledning för sportfiskare att hålla sig undan.

Enligt försvarmakten är orsaken till deras ökade närvaro att nya värnpliktiga behöver utbildas samt det ”försämrade” världsläget. Enligt försvarsmakten kan det faktiskt få motsatt effekt bland allmänheten att de ökar sin närvaro, alltså att ännu fler båtar åker ut.
– Det finns en okunskap och fritidsbåtar kommer för nära för att ta selfies, säger Rebecca Landberg, kapten i marinen, till SVT.

Här är områdena som gäller:
* Stockholms södra skärgård, främst Hårsfjärden, Mysingen och nordvart mot Dalarö, Långbälingssund, Järnholmssund och Gåsstensfjärden.
Stockholms mellersta skärgård, norr och syd om Björkö Kroksö, området runt Korsö, Träsköfjärden och området runt Lådna Låren.
Stockholms norra skärgård, området runt Söderarm.
Gryts och Valdemarsviks skärgård.
Karlskronas yttre redd.
*Göteborgs skärgård, främst mellan Björkö och Tistlarna.

Du kanske även gillar detta