Daniel Ström med en av de regnbågar som rymde i Siljan 2007. Han kom till Drömresefinal med denna fisken
Daniel Ström med en av de regnbågar som rymde i Siljan 2007. Han kom till Drömresefinal med denna fisken[/caption]Förra veckan smet 165 ton regnbåge i Siljan från en trasig kasse. Rymningarna är inte bra för den hotade Siljansöringen som får tuff konkurrens om födan. " /> Siljan invaderad efter regnbågsrymning | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Maria Ålander
Siljan invaderad efter regnbågsrymning

Daniel Ström med en av de regnbågar som rymde i Siljan 2007. Han kom till Drömresefinal med denna fisken


Daniel Ström med en av de regnbågar som rymde i Siljan 2007. Han kom till Drömresefinal med denna fisken

Förra veckan smet 165 ton regnbåge i Siljan från en trasig kasse. Rymningarna är inte bra för den hotade Siljansöringen som får tuff konkurrens om födan.
Därför kan man som sportfiskare fiska regnbåge och ta upp fisken till mat med gott samvete. De nio fiskevårdsområdena runt Siljan kan nu se fram emot ett rejält uppsving i fiskekortsförsäljningen det kommande halvåret.
Redan under helgen kunde vi på Fiskejournalen.se och på Facebook följa konversationer mellan hugade fiskare som kastat sig in i bilar för att åka till Siljan och fiska.
I december 2007 var det isen som krossade fiskodlingskassar och 60 000 regnbågar smet. De nio fiskevårdsområdena runt sjön sålde fiskekort för miljonbelopp då folk kom från hela landet för att fiska.
Se nyhetsinslag.

Maria Ålander

Relaterad nyhet från din region
4 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Vill du kämpa om medaljerna i SM nästa år? Då är det dags att spana efter distriktsmästerskap redan nu. Foto: Anders Lundin
Här ska svenska mästarna i gäddfiske koras

Team Sportfiskeprylar.se är svenska mästare i gäddfiske – åtminstone ett tag till. Till hösten sätter de vandringspriset på spel under SM-finalen på Övre Åsunden, och nu står det även klart vilka som får arrangera SM-finalen 2022.

SM i gädda 2022 kommer att avgöras 1 oktober på sjön Mjörn söder om Alingsås, och det är Mölndals Sportfiskeförening som får äran att arrangera. Konceptet är en lagtävling, med 2–3 medlemmar i varje ekipage. Med andra ord så är det bara att börja spana efter lokala distriktsmästerskap framöver, om du vill försöka kvalificera dig till finalen.

SM-finalen 2021 kommer som sagt att avgöras på Övre Åsunden, med Ulricehamns Fritidsfiskare som arrangörer. Datumet är sedan tidigare fastställt till 2 oktober, och mer information hittar du på Sportfiskarnas hemsida.

Du kanske även gillar detta