Daniel Ström med en av de regnbågar som rymde i Siljan 2007. Han kom till Drömresefinal med denna fisken
Daniel Ström med en av de regnbågar som rymde i Siljan 2007. Han kom till Drömresefinal med denna fisken[/caption]Förra veckan smet 165 ton regnbåge i Siljan från en trasig kasse. Rymningarna är inte bra för den hotade Siljansöringen som får tuff konkurrens om födan. " /> Siljan invaderad efter regnbågsrymning | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Maria Ålander
Siljan invaderad efter regnbågsrymning

Daniel Ström med en av de regnbågar som rymde i Siljan 2007. Han kom till Drömresefinal med denna fisken


Daniel Ström med en av de regnbågar som rymde i Siljan 2007. Han kom till Drömresefinal med denna fisken

Förra veckan smet 165 ton regnbåge i Siljan från en trasig kasse. Rymningarna är inte bra för den hotade Siljansöringen som får tuff konkurrens om födan.
Därför kan man som sportfiskare fiska regnbåge och ta upp fisken till mat med gott samvete. De nio fiskevårdsområdena runt Siljan kan nu se fram emot ett rejält uppsving i fiskekortsförsäljningen det kommande halvåret.
Redan under helgen kunde vi på Fiskejournalen.se och på Facebook följa konversationer mellan hugade fiskare som kastat sig in i bilar för att åka till Siljan och fiska.
I december 2007 var det isen som krossade fiskodlingskassar och 60 000 regnbågar smet. De nio fiskevårdsområdena runt sjön sålde fiskekort för miljonbelopp då folk kom från hela landet för att fiska.
Se nyhetsinslag.

Maria Ålander

Relaterad nyhet från din region
13 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Big Land – ett måste att se för äventyrslystna flugfiskare.
Helgtips: Film om vackra fiskar och vilda vyer

Klockan har bytt år, och det är dags att ta fram planeringsblocket inför kommande fiskesäsong. Kanske är detta året då du gör din drömresa till fjärran stränder? Här nedan följer ett filmtips som bjuder på inspiration i världsklass.

Du kanske redan har sett den prisbelönta filmen ”Big Land”, som handlar om ett gäng hängivna flugfiskare som beger sig till Labrador-området i Alaska för att fiska öring, närmare bestämt brook trout? Om inte så föreslår vi att du bäddar ned dig för lite helgmys.

Det är en riktigt vacker och proffsig film, som levererats av Tight Loops, där även svenske Rolf Nylinder haft några fingrar med i musiksättningen.

Här nedan hittar du filmen!

Du kanske även gillar detta