[/caption] " /> Sill med förhinder | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige nicander
Sill med förhinder

Isvintrar bjuder på härligt havsfiske i storlagen miljö. (Foto: Anders Nicander)

Från Ljungskilebukten och Skredsvik vid Gullmarsfjorden kommer rapporter om fint sillfiske. Men mildvädret gör snabbt att isarna blir opålitliga så håll ut i väntan på kylan.
De senaste årens isvintrar har främst Ljungskilebukten bjudit på folkfest. Mängder med sill parkerar i bukten under vintern och fångsterna kan ibland bli fantastiska. Fisket är lätt, gratis och roligt viket gör att man ser en mångfald av människor som man sällan annars gör i sportfiskesammanhang. Sillen är dessutom en mycket god och extremt nyttig fisk.
Från de som hann ut innan mildvädret slog till kommer berättelse om att sillen var på plats och isen en decimeter tjock. Att ge sig ut på en havsis är dock alltid förenat med livsfara om man inte har full koll på vänder och vinförhållanden. Klokast är att vänta tills kylan kommer tillbaka och vi får en längre period med minusgrader.
Anders Nicander

Relaterad nyhet från din region
2 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Försvarsmakten meddelar att de kommer att öka sin närvaro i skärgården.
Här ska sportfiskare se upp för militären!

Det är många som ska samsas om utrymmet i skärgården. Försvarsmakten meddelar nu att de kommer att öka sin närvaro i både Stockholms skärgård och områden utanför Göteborg, där det finns anledning för sportfiskare att hålla sig undan.

Enligt försvarmakten är orsaken till deras ökade närvaro att nya värnpliktiga behöver utbildas samt det ”försämrade” världsläget. Enligt försvarsmakten kan det faktiskt få motsatt effekt bland allmänheten att de ökar sin närvaro, alltså att ännu fler båtar åker ut.
– Det finns en okunskap och fritidsbåtar kommer för nära för att ta selfies, säger Rebecca Landberg, kapten i marinen, till SVT.

Här är områdena som gäller:
* Stockholms södra skärgård, främst Hårsfjärden, Mysingen och nordvart mot Dalarö, Långbälingssund, Järnholmssund och Gåsstensfjärden.
Stockholms mellersta skärgård, norr och syd om Björkö Kroksö, området runt Korsö, Träsköfjärden och området runt Lådna Låren.
Stockholms norra skärgård, området runt Söderarm.
Gryts och Valdemarsviks skärgård.
Karlskronas yttre redd.
*Göteborgs skärgård, främst mellan Björkö och Tistlarna.

Du kanske även gillar detta