[/caption] " /> Sill med förhinder | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige nicander
Sill med förhinder

Isvintrar bjuder på härligt havsfiske i storlagen miljö. (Foto: Anders Nicander)

Från Ljungskilebukten och Skredsvik vid Gullmarsfjorden kommer rapporter om fint sillfiske. Men mildvädret gör snabbt att isarna blir opålitliga så håll ut i väntan på kylan.
De senaste årens isvintrar har främst Ljungskilebukten bjudit på folkfest. Mängder med sill parkerar i bukten under vintern och fångsterna kan ibland bli fantastiska. Fisket är lätt, gratis och roligt viket gör att man ser en mångfald av människor som man sällan annars gör i sportfiskesammanhang. Sillen är dessutom en mycket god och extremt nyttig fisk.
Från de som hann ut innan mildvädret slog till kommer berättelse om att sillen var på plats och isen en decimeter tjock. Att ge sig ut på en havsis är dock alltid förenat med livsfara om man inte har full koll på vänder och vinförhållanden. Klokast är att vänta tills kylan kommer tillbaka och vi får en längre period med minusgrader.
Anders Nicander

Relaterad nyhet från din region
6 timmar sedan Sverige Anders Lundin
SportfiskeSverige Online 2021 ska innehålla både livefiske och digital shopping om den blir av.
Freewater kastar loss mot digital sportfiskemässa

Sportfiskemässan blev som bekant inställd med anledning av pandemin – men nu planeras det i stället en digital variant i annan regi. Det är Freewater Pictures som hoppas ro i land en satsning samma datum 19–21 mars, under namnet SportfiskeSverige Online 2021.

Det är Oskar Stenberg och det övriga gänget i Freewater Pictures som vill samla branschen i digital form, nu när den fysiska mässan inte blir av. Sista spiken är inte inslagen ännu, men förhoppningsvis kan de ge grönt ljus inom kort.
– Vi har arrangerat ett flertal digitala mässor som blivit lyckade, och vi har ett koncept som vi tror kommer fungera i större skala också, berättar Oskar för Fiskejournalen.

De hoppas på ett 50-tal utställare och 30 betesbyggare, och själva basen för sändningen kommer att vara vid en marina där det finns öppet vatten, med livefiske och demonstrationer av både båtar och utrustning. Det kommer att ske under så säkra former som möjligt, och det är därmed inte öppet för allmänheten att komma just dit.
– Vi måste ha höga mål, men vi har testat oss fram med flera olika databaser och system som vi vet fungerar. Det mässor vi haft hittills har gett väldigt bra försäljning för utställarna.

Just nu raggar Freewater Pictures fler utställare och intressenter, och förhoppningen är att även Sportfiskemässan ska haka på så småningom.
–  Jag tror faktiskt att de fysiska mässorna kommer ett ha en parallell digital variant i framtiden. Det är på tiden att sportfisket digitaliseras, och jag hoppas folk känner att vi gör en bra sak för branschen, hälsar Oskar Stenberg.

Du kanske även gillar detta