[/caption] " /> Simmar med flundror | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige nicander
Simmar med flundror

Julie Somersett simmar med ”dronningen i dypet”. (Foto: Johan Mikkelsen)

Från Nordic Sea Anglings camp i det fantastiska Havøysund kommer en härlig berättelse om kampen med ”dronningen i dybet” eller hälleflundran som vi säger här hemma.
Ända sedan Julie Sommersett blev bogserad av en jätteflundra som fjortonåring har hon drömt om revansch. Till sammans med guiderna på campen lyckades hon bärja en flundra på hela 190 centimeter och en vikt på över 100kilo. När flundran märkts – ett projekt som Nordic Sea Angling deltar i – så tog Julie ett dopp med den jättelika plattfisken. Är du själv sugen på att resa med Nordic Sea Angling och Fiskejournalen till det fantastiska fisket i Havøysund är det bara att hålla ögonen öppna. Inom kort kommer info om en resa där vi satsar på både havets och fjällsjöarnas högvilt. Från hälleflundra till havsvandrande röding under en och samma vistelse.
För mer info klicka här.
Anders Nicander

Relaterad nyhet från din region
9 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Nors – bra föda för rovfiskar. Foto: Länsstyrelsen
Se där – plötsligt påträffades nors i Försjön

Försjön i Eksjö kommun är ett populärt sportfiskevatten, där det genom årens lopp satts ut flera olika arter med syftet att stärka bestånden. Nu har det för första gången i modern tid påträffats nors i sjön.

Redan på 1800-talet sattes det ut röding och gös i Försjön, och senare skedde även stödutsättning av gädda och sik. En nyligen publicerad undersökning om fiskbeståndet i Försjön visar att det domineras av abborre, men för första gången i modern tid konstateras det finnas nors i sjön. Arten sattes ut redan 1905, men har alltså inte påträffats där på senare tid.

Förutom fisk fångades även signalkräftor. I bottensatta nät fångades mycket få individer medan fångstvikten var normal jämfört med sjöar av liknande storlek och djup på höglandet, rapporterar länsstyrelsen i Jönköping. Resultatet från provfisket visar att sjöns ekologiska status med avseende på fisk är god.

– Att det fångades få fiskar var väntat och är en följd av Försjöns karga och näringsfattiga karaktär. Däremot medför den rika förekomsten av nors och signalkräftor bra förutsättningar för sjöns fina bestånd av abborre, säger Rasmus Linderfalk, fiskerikonsulent vid Länsstyrelsen i Jönköpings län.

Du kanske även gillar detta