Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
Simpla skojare

Svensk Energis ordförande Anders Ericsson utpekas som en ”simpel skojare” av Fiskejournalens chefredaktör Martin Falklind. (Foto/Källa:Tina Stafrén/ fotograftina.se)

I senaste numret av Fiskejournalen sätter chefredaktören Martin Falklind epitet på kraftbolagen och deras företrädare. Han kallar dem ”simpla skojare” och angriper deras förkärlek till en lag från 1918.
”Vid första anblicken kan dessa organisationer framstå som seriösa. Men det krävs inte mycket efterforskning innan man inser att de snarare kan liknas vid simpla skojare.” Detta säger Martin Falklind om kraftbolagen och dess företrädare i sin ledarspalt På Kroken i senaste Fiskejournalen. Walter Johansson från Svensk Vattenkraftförenings och Anders Ericsson, ordförande i Svensk Energi, spenderar en ansenlig summa pengar varje år med syfte att sprida en annan bild av sin verksamhet, enligt Martin.
”På deras lönelistor står advokater som bearbetar miljödomstolarna och motarbetar de intressen som verkar för fiskvägar. De har lobbyister som smörar för våra politiker och de har marknadsföringsproffs som tutar i oss att deras produkt är miljövänlig.”

Att kraftbolagen och deras avlönade följe envist naglar sig fast vid en lag daterad 1918, en tid då dödsstraff fortfarande fanns i Sverige, ställer sig Martin ytterst tveksam till.
Du kan läsa hela ledarspalten i Fiskejournalen nummer 1-2 som finns i butik nu.
Vill du läsa mer om vattenkraft? Klicka här.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
7 timmar sedan Sverige Anders Holm
Nu finns nummer 4 av Fiskejournalen i butik.
Nytt nummer ute nu!

Nu när vårkänslorna börjar bubbla ställs ett nytt nummer av Fiskejournalen upp i butikshyllorna, nämligen nummer 4. Här är lite av innehållet.

Det börjar bli läge för att sätta sig mot en södervägg med en kopp kaffe – vad passar då inte bättre än ett nytt nummer av Fiskejournalen? Nummer 4 kryddas med extra mycket läsning för den metesugne, eller den som helt enkelt söker nya utmaningar eller suktar efter inspiration. Det utlovas sköna napp, guide över agn, prylnyheter samt gott om tips och idéer. Bland annat ett strandhugg på västkusten efter abborre.

Filmen Gäddfeber har blivit en klassiker som gjorde jerkbaitfisket stekhett. Nu hänger Niklas Örtengren med en av huvudrollsinnehavarna samt en annan gäddexpert ut på sjön för att se om metoden fortfarande håller måttet.

I gör-det-själv-anda får vi del 1 av en guide som visar hur man gjuter egna jiggar, samt hur man enkelt knyter stinger på egen hand.

Flugfiskenestorn Johan Klingberg berättar om världens bästa nymf – och ja, vilken är det? Havsöringsfisket längs Höga Kusten sätts också under lupp, en region som ofta hamnar i skuggan av andra klassiska områden. Ett långt stenkast därifrån finns Luleälven och Markus Teilus följer med fiskeguiden Robert Westin när han släpar beten efter botten i älven.

De sista isarna i norr bjuder på ett njutbart fiske med vårsol och huggvillig röding. Vi tar tillfället i akt och följer med när fjällen är som lugnast. Utöver detta får du i vanlig ordning de senaste sportfiskenyheterna, spännande fiskevibbar varvat med roliga fiskehistorier. Du hittar tidningen i en butik nära dig. Är du osäker på var du hittar din närmaste återförsäljare som säljer Fiskejournalen kan du söka här.

Du kanske även gillar detta