[/caption] " /> Sista chansen att se Uppdrag granskning | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
Sista chansen att se Uppdrag granskning

Försäkra dig om att du och din omgivning sett Uppdrag granskning och laxpolitiken innan midnatt.

Uppdrag granskning synade den svenska laxpolitiken i Svt den 21 november. Sedan dess har många sett programmet, både som repriser på tv och på Svt Play. I dag är sista chansen att se programmet på webben.
När Uppdrag granskning belyste laxpolitiken i november startade en lång och intensiv debatt, inte minst på fiskejournalen.se. På Svt Play har programmet blivit väldigt populärt och man förlängde visningstiden med en månad. I dag är dock sista chansen att se när Uppdrag granskning nagelfar laxpolitiken och Eskil Erlandsson.
Här på fiskejournalen.se kör vi vidare med brevkampanjen. Närmare bestämt tills vi fått ordentliga svar på våra frågor från Eskil Erlandsson.
På Fiskejournalens sida Engagera dig kan du läsa mer och skicka ett brev till ansvarig minister, Eskil Erlandsson
Här kan du se Uppdrag granskning om laxpolitiken fram till midnatt.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
1 timme sedan Sverige Anders Lundin
Svartmunnad smörbult, en hona och en hane. Foto: Jörgen Wiklund
Nya fisken – nu ska den både stoppas och nyttjas

Det är många som följer händelseutvecklingen kring fiskarten svartmunnad smörbult, med anledning av att den bland annat letar sig norrut längs Östersjöns kust. Forskare vid SLU ska nu ta fram en handlingsplan.

De ska nämligen ta fram kunskap som kan förhindra att den sprider sig till sötvatten – och kanske rentav blir till en resurs i stället.
”Invasiva arter är ett allvarlig hot mot biologisk mångfald och fisket. Svartmunnad smörbult är en invasiv fiskart som kommit med fartygstrafik från Svarta havet till Östersjön. Den innebär ett allvarligt hot mot våra inhemska arter genom sin höga reproduktionstakt, höga tålighet mot miljöfaktorer och framgångsrika konkurrens med andra bottenlevande arter”, konstaterar SLU i ett pressmeddelande.

Det är genom ett 4-årigt projekt som forskarna vill förena intressenters behov med ett vetenskapligt arbetssätt för att effektivt kunna tackla hotet som den invasiva svartmunnade smörbulten utgör. De ska också undersöka möjligheten att dra nytta av arten i kommersiellt fiske.

När effekterna är kartlagda kommer forskarna utveckla och testa nya metoder för att minska negativa effekter av den svartmunnade smörbulten, enligt pressmeddelandet. Läs mer här på SLU.

Du kanske även gillar detta