Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige nicander
Sista dagen

I morgon är det sista dagen man får fiska havsöring längs Väskusten. Nu är öringen fredad fram till 31 mars 2012.
Årets säsong har på många ställen varit riktigt fin. På många håll är öringbeståndet gott på grund av att nätfiskarna inte längre tömmer vikarna i samma utsträckning.
Höga flöden i bäckar och åar ger goda förutsättningar för höstens lek och mycket havsöring har redan lämnat havet. Har du ett havsöringförande vattendrag i din närhet är det snart dags att ge sig ut för att skåda leken. Men kanske hinner du ut en sväng i morgon. Det är ju trots allt sista dagen.
Anders Nicander

Havsöringfisket kan vara bra in i det sista, men täck på att släppa tillbaka den lekfärgade fisken. (Foto: Anders Nicander)

Relaterad nyhet från din region
10 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Vill du kämpa om medaljerna i SM nästa år? Då är det dags att spana efter distriktsmästerskap redan nu. Foto: Anders Lundin
Här ska svenska mästarna i gäddfiske koras

Team Sportfiskeprylar.se är svenska mästare i gäddfiske – åtminstone ett tag till. Till hösten sätter de vandringspriset på spel under SM-finalen på Övre Åsunden, och nu står det även klart vilka som får arrangera SM-finalen 2022.

SM i gädda 2022 kommer att avgöras 1 oktober på sjön Mjörn söder om Alingsås, och det är Mölndals Sportfiskeförening som får äran att arrangera. Konceptet är en lagtävling, med 2–3 medlemmar i varje ekipage. Med andra ord så är det bara att börja spana efter lokala distriktsmästerskap framöver, om du vill försöka kvalificera dig till finalen.

SM-finalen 2021 kommer som sagt att avgöras på Övre Åsunden, med Ulricehamns Fritidsfiskare som arrangörer. Datumet är sedan tidigare fastställt till 2 oktober, och mer information hittar du på Sportfiskarnas hemsida.

Du kanske även gillar detta