Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige nicander
Sista dagen

I morgon är det sista dagen man får fiska havsöring längs Väskusten. Nu är öringen fredad fram till 31 mars 2012.
Årets säsong har på många ställen varit riktigt fin. På många håll är öringbeståndet gott på grund av att nätfiskarna inte längre tömmer vikarna i samma utsträckning.
Höga flöden i bäckar och åar ger goda förutsättningar för höstens lek och mycket havsöring har redan lämnat havet. Har du ett havsöringförande vattendrag i din närhet är det snart dags att ge sig ut för att skåda leken. Men kanske hinner du ut en sväng i morgon. Det är ju trots allt sista dagen.
Anders Nicander

Havsöringfisket kan vara bra in i det sista, men täck på att släppa tillbaka den lekfärgade fisken. (Foto: Anders Nicander)

Relaterad nyhet från din region
8 timmar sedan Sverige Anders Lundin
SportfiskeSverige Online 2021 ska innehålla både livefiske och digital shopping om den blir av.
Freewater kastar loss mot digital sportfiskemässa

Sportfiskemässan blev som bekant inställd med anledning av pandemin – men nu planeras det i stället en digital variant i annan regi. Det är Freewater Pictures som hoppas ro i land en satsning samma datum 19–21 mars, under namnet SportfiskeSverige Online 2021.

Det är Oskar Stenberg och det övriga gänget i Freewater Pictures som vill samla branschen i digital form, nu när den fysiska mässan inte blir av. Sista spiken är inte inslagen ännu, men förhoppningsvis kan de ge grönt ljus inom kort.
– Vi har arrangerat ett flertal digitala mässor som blivit lyckade, och vi har ett koncept som vi tror kommer fungera i större skala också, berättar Oskar för Fiskejournalen.

De hoppas på ett 50-tal utställare och 30 betesbyggare, och själva basen för sändningen kommer att vara vid en marina där det finns öppet vatten, med livefiske och demonstrationer av både båtar och utrustning. Det kommer att ske under så säkra former som möjligt, och det är därmed inte öppet för allmänheten att komma just dit.
– Vi måste ha höga mål, men vi har testat oss fram med flera olika databaser och system som vi vet fungerar. Det mässor vi haft hittills har gett väldigt bra försäljning för utställarna.

Just nu raggar Freewater Pictures fler utställare och intressenter, och förhoppningen är att även Sportfiskemässan ska haka på så småningom.
–  Jag tror faktiskt att de fysiska mässorna kommer ett ha en parallell digital variant i framtiden. Det är på tiden att sportfisket digitaliseras, och jag hoppas folk känner att vi gör en bra sak för branschen, hälsar Oskar Stenberg.

Du kanske även gillar detta