Hemma i soffan vinner man inga tävlingar, så ut med er och kriga! " /> Sista rycket i Höstborren – utmana toppteamen | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

2 år sedan Sverige Anders Lundin
Sensommaren och hösten är abborrtider! Foto: Martin Falklind
Sista rycket i Höstborren – utmana toppteamen

Hemma i soffan vinner man inga tävlingar, så ut med er och kriga!

Den uppmaningen kommer från Daniel Lovestedt, som arrangerar det rikstäckande evenemanget Höstborren.

Det är 179 team som har anmält sig till tävlingen, där det gäller att registrera de fem längsta abborrarna. Vinnarna i varje zon vinner en plats i finalen, som avgörs i Västervik 24–25 november. Tävlingstiden är mellan 29 september-18 november, och prisbordet är minst sagt grymt. Så här långt har det rapporterats in 736 abborrar, varav 8 stycken på 50 centimeter och 2 på 49 centimeter.

Ge er ut och utmana toppteamen om en plats i finalen.

Ställningen i tävlingen och ytterligare info hittar ni här:

 

Relaterad nyhet från din region
8 timmar sedan Sverige Anders Holm
Fisket skedde vid ett regnbågsvatten i Hubo-Långsjön, i Hofors kommun.
Lättnad efter ny dom i fiskekortsmål

Domen som många i fiskesverige väntat på har kommit. Det handlar om den omtalade fiskekortsdomen där två personer friades från olovligt fiske efter att tingsrätten ansett att fiskekort inte är personliga. Nu döms de två männen i hovrätten.

Det blir alltså en helomvändning i hovrätten i det omtalade målet som Fiskejournalen rapporterat om tidigare. De två åtalade männen döms nu till dryga dagsböter och skadestånd för olovligt fiske.
När Fiskejournalen pratar med Urban Henriksen i Hubo-Långsjön, området där händelsen inträffade, så är han lättad och lite överraskad.
– Jag hade faktiskt inte hoppats på att vi skulle få rätt och att det skulle gå vägen för oss, men det gjorde det ändå. Rättvisa har skipats.

Domen har fått mycket uppmärksamhet och väckt stor oro hos många aktörer som upplåter fiske, men Urban har inte hunnit ägna så mycket tankeverksamhet åt det specifika fallet.
– Nej, jag sitter faktiskt med 40-talet ärenden om olovligt fiske bara från förra året, men det är klart att det är skönt att det gick vägen både för oss och för resten av fiskesverige, säger han till Fiskejournalen.

Du kanske även gillar detta