Siv Jansson älskar snabba fiskar och ser vissa likheter emellan laxen och bone-fish.
Siv Jansson älskar snabba fiskar och ser vissa likheter emellan laxen och bone-fish.[/caption]Siv Jansson är känd som Fjällornas frontfigur. Som föredragshållare på Fiskekryssningen kommer hon att berätta om den väl kamouflerade och snabba flugfisken bone-fish. " /> Siv Jansson går till sjöss | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

7 år sedan Sverige Mathias Arnham
Siv Jansson går till sjöss

Siv Jansson älskar snabba fiskar och ser vissa likheter emellan laxen och bone-fish.


Siv Jansson älskar snabba fiskar och ser vissa likheter emellan laxen och bone-fish.

Siv Jansson är känd som Fjällornas frontfigur. Som föredragshållare på Fiskekryssningen kommer hon att berätta om den väl kamouflerade och snabba flugfisken bone-fish.
Siv Jansson är projektledare på Sportfiskarna där hon har haft mycket fokus på att försöka minska det underskott av tjejer och kvinnor som råder i sportfiskebranschen. Med hjälp av föreningen Fjällorna har hon fått många tjejer att börja fiska genom åren.
På Fiskekryssningen kommer Siv, tillsammans med Åsa Bertilsson, att visa bilder från ögruppen Los Roqes, utanför Venezuela.
Denna ögrupp är ett paradis för flugfiskare som vill fånga en bone-fish, en fisk som ger ett rejält skrik i rullen. Föredraget äger rum klockan 14-15 i anslutning till mässan.
– Det är så roligt att fiska, oavsett om det är bone-fish, lax eller abborre. Det är nog det som har varit min drivkraft bakom Fjällorna – att jag vill att fler tjejer ska få möjlighet att prova denna fantastiska upplevelse, säger Siv.
Alla Fjällor som åker med på Fiskekryssningen, kan ansluta till Sivan och gänget redan i terminalen. Är ni nyfikna på att höra mer om Fjällorna, eller har andra frågor till Sivan, är det bara att hugga tag i henne under kryssningen.
Åk med på kryssningen!
Schemat att ladda hem

Maria Ålander

Relaterad nyhet från din region
3 minuter sedan Sverige Anders Lundin
Båtmässan ersätts av en digital variant. Foto: Maximilian Weisbecker
Besked: Populära Båtmässan ersätts av digital Båtvecka

Nu har det väntade beskedet kommit. Liksom Sportfiskemässan tvingas även Båtmässan i Göteborg ställas in, åtminstone som fysisk mötesplats. Den ersätt dock av en digital variant, dessutom under en hel vecka.

Båtmässan i Göteborg, som brukar locka närmare 60 000 besökare, skulle ha firat 62 år detta år. Liksom många andra arrangemang så tvingas man dock ställa in, på grund av risken för smittspridning av Covid 19.
Lösningen blir i stället en coronasäker variant, alltså en digital variant som pågår mellan 5 och 14 februari.

Över 25 företag har redan anmält sitt deltagande, och de kommer att visa upp sitt utbud genom såväl digitala utställningar som privata visningar.
Arrangörerna hälsar att det inom kort dyker en kalender på deras hemsida, där de olika aktiviteterna presenteras. Här hittar du den!

Du kanske även gillar detta