Siv Jansson går till sjöss

Siv Jansson älskar snabba fiskar och ser vissa likheter emellan laxen och bone-fish.


Siv Jansson älskar snabba fiskar och ser vissa likheter emellan laxen och bone-fish.

Siv Jansson är känd som Fjällornas frontfigur. Som föredragshållare på Fiskekryssningen kommer hon att berätta om den väl kamouflerade och snabba flugfisken bone-fish.
Siv Jansson är projektledare på Sportfiskarna där hon har haft mycket fokus på att försöka minska det underskott av tjejer och kvinnor som råder i sportfiskebranschen. Med hjälp av föreningen Fjällorna har hon fått många tjejer att börja fiska genom åren.
På Fiskekryssningen kommer Siv, tillsammans med Åsa Bertilsson, att visa bilder från ögruppen Los Roqes, utanför Venezuela.
Denna ögrupp är ett paradis för flugfiskare som vill fånga en bone-fish, en fisk som ger ett rejält skrik i rullen. Föredraget äger rum klockan 14-15 i anslutning till mässan.
– Det är så roligt att fiska, oavsett om det är bone-fish, lax eller abborre. Det är nog det som har varit min drivkraft bakom Fjällorna – att jag vill att fler tjejer ska få möjlighet att prova denna fantastiska upplevelse, säger Siv.
Alla Fjällor som åker med på Fiskekryssningen, kan ansluta till Sivan och gänget redan i terminalen. Är ni nyfikna på att höra mer om Fjällorna, eller har andra frågor till Sivan, är det bara att hugga tag i henne under kryssningen.
Åk med på kryssningen!
Schemat att ladda hem

Maria Ålander

Annons
AKTUELLT

Gunnar Westrin får Smedmanpriset

Publicisten, flugfiskeprofilen och författaren Gunnar Westrin tilldelas Smedmanpriset 2018. Den ärofyllda utmärkelsen får han bland annat för sitt stora engagemang och personliga författarskap.

BILDSPEL: Sällsynta gäddor

Att även fiskar kan drabbas av pigmentförändringar vet vi sedan tidigare. Åkomman kan ge häpnadsväckande resultat – här har ni några intressanta exempel på hur gäddan kan se ut. För att man som gädda inte ska bli uppäten av artfränder och andra rovfiskar gäller det att på bästa sätt kunna gömma sig i den naturliga

Skellefteå Kraft tappar kund

Vackra ord om hållbarhet räckte inte – när en bostadsrättsförening i Västerhaninge fick se hur laxar dör vid Hednäs kraftverk beslöt de att säga upp sitt elavtal. – Jag känner mig lurad. Vi vill inte göra affärer med Skellefteå Kraft, säger föreningens vice ordförande Annika Markén till Piteå-Tidningen.

Bombardatips till sommaröringen

Har du testat att fiska havsöring med bombarda? Om inte så kanske det är dags nu. Teknikens effektivitet går knappast att ifrågasätta och här kommer några heta tips från ”Bombardakungen” Magnus Pålsson.

Världens dyraste bete

MacDaddy’s trollingbete skapade rubriker på den stora amerikanska sportfiskemässan ICast för tio år sedan. Betet är ett fullt fungerade trollingbete ämnat för fiske efter storvilt. Det finns dock en avgörande detalj som avskräcker att använda betet i praktiken, det har nämligen ett uppskattat värde på otroliga en miljon dollar. Men varför har MacDaddy’s Million Dollar

Omfattande tjuvfiske i Storsjön

Över 500 meter nät fyllda av gammal död fisk har i dagarna hittats i Storsjön i Gästrikland. Nätfisket är olagligt och har bland annat skördat mängder av gös, gädda och abborre.

Tidernas 3 bästa beten för insjööringen

Fiskejournalen fortsätter att gräva bland anmälda fiskar till Recordfisken och Storfiskregistret. Hela 40 000 registrerade fiskar ligger till grund för serien om ”Tidernas bästa beten”. Nu har vi kommit fram till vår älskade öring. Vilka tre beten har fångat flest insjööringar sen 1970? Den gigantiska öring som är svenskt rekord sedan 1991 är en mycket

Mäktiga hugg i Artjakten

Högtryck råder över Sverige och detsamma gäller för Artjakten – landets roligaste sommartävling för barn och ungdomar. Den senaste veckan har mängder av fiskar anmälts, bland annat Isac Larssons skäggtorsk från ett vrakfiske på västkusten.

Följ björnarnas laxfrossa – live!

Drömmer du om att få se Alaskas beryktade brunbjörnar fånga hoppande laxar? Nu går det att koppla upp sig på live-kameror för att avnjuta det mäktiga skådespelet.

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...