Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige nicander
Sjösättningsförberedelser

Våren är snart här och plastbåten behöver ses över. Rätt skött håller båten längre samtidigt som den är lättare att hålla ren.
I nya numret av Fiskejournalen berättar vår båtexpert Lars Sköld hur vi får båten fräsch och tålig inför stundande säsong. En gulnad vattenlinje kan bli vit igen om man gnider området med en citron och skrubbar med en borste. Kontinuitet i båtvården är det viktigaste. Och fråga är om du verkligen behöver polera?
Anders Nicander

Håller du koll på tvätt och vaxning så håller sig båten fräsch länge. (Foto: Morgan Fihn)

Relaterad nyhet från din region
17 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Jodå – flera sportfiskare har hjälpt till att städa upp längs Malmö kanal. Frågan om ett fiskeförbud kommer ändå att tas upp av Malmö stad. Foto: Privat
Malmö kanal: Så många röstade emot fiskeförbud

Ska fisket i Malmö kanal förbjudas? Nej, tycker över 450 människor som röstat emot förslaget. Men frågan kommer ändå att tas upp av Malmö kommun, trots att betydligt färre vill se ett förbud.

Fiskejournalen har tidigare skrivit om konflikterna kring fisket i Malmö kanal, där det vittnats om nedskräpning och allmän misskötsel. Det gick så långt att det skickades in ett medborgarförslag till kommunen, om att fisket skulle förbjudas i kanalen. Nu står det klart att förslaget kommer att tas upp i tekniska nämnden i Malmö stad, eftersom över 100 personer röstat ja till förslaget. De över 450 rösterna som tyckte annorlunda lyckades alltså inte stoppa förslaget från att gå vidare i processen. Beslut väntas under juni månad.

Det ska dock tilläggas att det tagits initiativ bland sportfiskare för att städa upp vid kanalen, vilket vi skrivit om i tidigare artiklar.
Här kan du se ett inslag i SVT om konflikten vid Malmö kanal.

Du kanske även gillar detta