Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige Morgan Fihn
Ska du rösta på Glenn?

Tycker du att Glenn Franséns gädda på 18,78 kilo är värd en drömresa?

Ska du rösta på Glenn Franzén, eller på någon annan av de tolv kandidaterna till Drömresan? Röstningen är igång – vilken är din favorit?
Precis som förra året bjuder vi in svenska folket att rösta fram vinnaren av Drömresan, den klassiska toppvinsten i tävlingen Recordfisken. Halva makten är er när det gäller att bestämma vem som ska få åka på sitt livs fiskeresa till Zanzibar.
Glenn Franzén från Mullsjö är en av tolv kandidater med sin gädda på fantastiska 18,78 kilo. Han fick bamsegäddan när han trollade tillsammans med sin pappa i ett av landets hetaste gäddvatten, norra Vättern. De brukar mest jerkfiska, men hade bestämt sig för att börja med lite trolling för att hinna ta en fika på vägen ut. Dom hann aldrig fram till kaffet, för helt plötsligt stod ett av spöna i en djup båge. Glenn tog spöt för att sätta krokarna och förstod snabbt att det var något riktigt stort som satt tänderna i den Westins jätte som hängde i linänden.
Håven var förstås alldeles för liten, men med gemensamma krafter fick far och son in fisken i båten. Där mättes den till 125 centimeter och vägdes till 18,78 kilo. Efter några snabba foton fick gäddan simma tillbaka för att fullfölja lekbestyren.
Tycker du Glenns prestation är värd en Drömresa?
Klicka här för att rösta.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
14 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Hanna Nordstrand med en bjässe från Grycksbo. Foto: Privat
Tusentals vill fiska i Grycksbo – stugor efterlyses

Sportfisket upplever en sällan skådad boom. Ett av områdena som invaderas av gäster från när och fjärran är Grycksbo utanför Falun. Det fattas i själva verket boenden för att kunna ta emot alla gäster.

Det är Grycksbo fiskeklubbs ordförande Hanna Nordström som uppmanar stugägare att höra av sig till dem. Grycksbo fiskeklubbs egen stuga vid Svarttjärn är exempelvis uppbokad varje helg hela säsongen ut.
– Vi vill ju såklart hjälpa dem att kunna vara här och fiska, säger ordförande Hanna Nordstrand till Dalarnas Tidningar.

Hon berättar också att Stensjön och dess närliggande sjöar besöktes av över 15 000 fiskare förra sommaren.
– Det är jätteroligt. Folks sug efter stora fiskar är stort och här i Stensjön finns till exempel grova fiskar som regnbågen och rödingen utplanterade, förklarar Hanna.
För Fiskejournalen berättar också Hanna att klubben satsar på att göra fisket ännu mer tillgängligt.
– Vi bygger ut handikappanpassade platser i våra vatten, tre av dem är redan klara, hälsar hon.

Här på klubbens hemsida hittar ni mer information!

 

Du kanske även gillar detta