Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
Ska du rösta på Glenn?

Tycker du att Glenn Franséns gädda på 18,78 kilo är värd en drömresa?

Ska du rösta på Glenn Franzén, eller på någon annan av de tolv kandidaterna till Drömresan? Röstningen är igång – vilken är din favorit?
Precis som förra året bjuder vi in svenska folket att rösta fram vinnaren av Drömresan, den klassiska toppvinsten i tävlingen Recordfisken. Halva makten är er när det gäller att bestämma vem som ska få åka på sitt livs fiskeresa till Zanzibar.
Glenn Franzén från Mullsjö är en av tolv kandidater med sin gädda på fantastiska 18,78 kilo. Han fick bamsegäddan när han trollade tillsammans med sin pappa i ett av landets hetaste gäddvatten, norra Vättern. De brukar mest jerkfiska, men hade bestämt sig för att börja med lite trolling för att hinna ta en fika på vägen ut. Dom hann aldrig fram till kaffet, för helt plötsligt stod ett av spöna i en djup båge. Glenn tog spöt för att sätta krokarna och förstod snabbt att det var något riktigt stort som satt tänderna i den Westins jätte som hängde i linänden.
Håven var förstås alldeles för liten, men med gemensamma krafter fick far och son in fisken i båten. Där mättes den till 125 centimeter och vägdes till 18,78 kilo. Efter några snabba foton fick gäddan simma tillbaka för att fullfölja lekbestyren.
Tycker du Glenns prestation är värd en Drömresa?
Klicka här för att rösta.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
17 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Sportfisket och det övriga friluftslivet blomstrar.
Ökat anslag till Sportfiskarna – så många miljoner får de

Sportfiskarna har anledning att fira i dag. När fördelningen av statens medel till friluftsorganisationerna presenteras så får nämligen Sportfiskarna ett ökat anslag.

Det totala statsanslaget till friluftsorganisationerna är 47,8 miljoner kronor, och dessa fördelas mellan 23 aktörer.
– Det känns särskilt viktigt i år att fördela de statliga medlen så att många ges möjlighet att kunna aktivera sig och utöva friluftsliv. Många bra projekt kommer under året bidra till mer välmående hos befolkningen, säger Ulf Silvander generalsekreterare för Svenskt Friluftsliv i ett pressmeddelande.

Sportfiskarna får ett organisationsbidrag på 5 370 000 kronor, vilket är en liten ökning från 2020 då summan var 5 250 000 kronor. De får även ett verksamhetsstöd på 4 700 000, vilket är samma som föregående år.
Det bör även noteras att 2021 utnämnts till Friluftslivets år.
Hela listan på anslagen hittar ni här!

Du kanske även gillar detta