Just nu:
Annons

Nyheter

11 år sedan Sverige Fiskejournalen
Ska Marcus åka?

Är det Marcus Åhlund från Grebbestad som ska åka på Drömresa till Seychellerna? Om du håller på Marcus är det hög tid att gå in och rösta.
Marcus brutala torsk på 37,1 kilo gör honom till en självklar aspirant på Drömresan. Marcus jobbar som guide uppe i Nordnorge och det var där han drog jättetorsken vid en riktad satsning. I samma veva fick han ytterligare ett par torskar i 30-kilosklassen.
Under ytterligare två veckor har du chansen att tala om vem du tycker ska vinna Drömresan. Du har fem röster, som du kan fördela mellan kandidaterna, eller lägga alla på samma. GÅ IN HÄR OCH RÖSTA.
Svenne Andersson

Marcus Åhlund med jättetorsken på 37,1 kilo som kan ge honom en Drömresa.

Marcus Åhlund med jättetorsken på 37,1 kilo som kan ge honom en Drömresa.

Relaterad nyhet från din region
14 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Jodå – flera sportfiskare har hjälpt till att städa upp längs Malmö kanal. Frågan om ett fiskeförbud kommer ändå att tas upp av Malmö stad. Foto: Privat
Malmö kanal: Så många röstade emot fiskeförbud

Ska fisket i Malmö kanal förbjudas? Nej, tycker över 450 människor som röstat emot förslaget. Men frågan kommer ändå att tas upp av Malmö kommun, trots att betydligt färre vill se ett förbud.

Fiskejournalen har tidigare skrivit om konflikterna kring fisket i Malmö kanal, där det vittnats om nedskräpning och allmän misskötsel. Det gick så långt att det skickades in ett medborgarförslag till kommunen, om att fisket skulle förbjudas i kanalen. Nu står det klart att förslaget kommer att tas upp i tekniska nämnden i Malmö stad, eftersom över 100 personer röstat ja till förslaget. De över 450 rösterna som tyckte annorlunda lyckades alltså inte stoppa förslaget från att gå vidare i processen. Beslut väntas under juni månad.

Det ska dock tilläggas att det tagits initiativ bland sportfiskare för att städa upp vid kanalen, vilket vi skrivit om i tidigare artiklar.
Här kan du se ett inslag i SVT om konflikten vid Malmö kanal.

Du kanske även gillar detta