Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
Ska Mona åka?

Mona Widén visar upp den mycket fina iden som hon fick på matchspö i Halltorpsån.

Är det Mona Widen som ska åka på Drömresa till Zanzibar? Om du håller på Mona är det hög tid att gå in och rösta.
Den stora id på 3273 gram Mona fångade i Halltorpsån gör henne till en självklar aspirant på Drömresan. Mona är en erkänt skicklig metare och har bland annat en braxen på över sju kilo och ruda på drygt två kilo på sitt samvete.
Fram till fredag den 14 oktober har du chansen att tala om vem du tycker ska vinna Drömresan. Du har fem röster, som du kan fördela mellan kandidaterna, eller lägga alla på samma.
Rösta här.
Morgan Fihn

Relevanta produkter från vår fiskebutik:

Relaterad nyhet från din region
14 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Så här såg det ut efter att Fortum stängt av vattnet i Väljeån. Foto: Privat
Fortum polisanmäls efter nolltappning i öringvatten

I somras fick människor vid Väljeån i Hälsingland rusa ut för att rädda sprattlande fisk, efter att vattnet plötsligt försvunnit på en sträcka av 2 kilometer. Nu har Länsstyrelsen i Gävleborg polisanmält Fortum för misstanke om brott mot miljöbalken.

Det var i juni 2020 som händelsen i Väljeån utspelade sig, där den lokala fiskevårdsföreningen befarar att flera årskullar av både harr och öring slogs ut. Det har gjorts stora insatser för fiskevården i det aktuella vattnet, och enligt vattendomen från 1950 ska minst en kubikmeter vatten per sekund alltid ska släppas.

Fortum erkände att en dammlucka stängts av misstag, men Länsstyrelsen i Gävleborg väljer ändå att polisanmäla bolaget för brott mot miljöbalken. Torrläggningen ska enligt länsstyrelsens bedömning medfört en påtaglig risk för skador på fisk och andra vattenlevande organismer.

– Bryter man mot en vattendom måste vi anmäla det så får miljöåklagaren göra en utredning på det här, säger Gustav Hartzell, handläggare på länsstyrelsens enhet för vattenverksamhet och fiske, till Hela Hälsingland.

Relevanta produkter från vår fiskebutik:

Du kanske även gillar detta