[/caption] " /> Ska Seggewiss vinna igen? | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
Ska Seggewiss vinna igen?

Esther Seggewiss har dessutom att brås på. Förra året vann hennes pappa Reinhard Drömresan med en rödspätta på 5,2 kilo.

Tycker du att Esther Seggewiss är värd en Drömresa för den här flotta knoten? Då ska du snabba dig att lägga dina röster på henne. Det återstår nu drygt en vecka av omröstningen.
Omröstningen om vem som ska vinna Drömresan till Irland pågår för fullt. Den 16 oktober är sista dagen att rösta och därefter läggs era röster samman med juryns och en vinnare koras.
En av de tolv är Esther Seggewiss som fick en knot på 928 gram. Den fångades i Dalsfjorden vid Bygstad i Norge.
Vill du rösta på Esther? Skicka ett sms till 72104 med texten Dröm, följt av mellanslag och siffran 10. Kostnad 5 kronor.
Varje röst är automatiskt med i tävlingen om tio heta gäddbeten.
Här
hittar du samtliga kandidater.
Morgan Fihn

 

Relaterad nyhet från din region
5 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Ta hand om fisken – sök LOVA-bidrag! Foto: Anders Lundin
Dags att vårda fisken – så här söker du pengar!

Intresset för sportfiske växer – och därmed också intresset för fiskbestånden. Vi påminner nu om LOVA-bidraget, som alla föreningar och kommuner kan söka för att skapa bättre förutsättningar för sportfiske.

LOVA är Havs- och vattenmyndighetens satsning som ska gå till lokal vattenvård över hela landet. Har du ett projekt på gång så är det dags att söka pengar nu, eftersom ansökningstiden går ut i slutet av januari.

I flera län finns det många vattenmiljöer som i dag inte uppnår miljökvalitetsnormerna om god ekologisk status, och länsstyrelsen vill nu ha hjälp att sprida budskapet om LOVA.

Det är du som jobbar på kommun eller är medlem i en ideell förening som kan söka bidrag för lokala vattenvårdsprojekt som bidrar till att uppnå god status. Till exempel kan projektet syfta till att åtgärda vandringshinder, återställa flottledsrensade vattendrag eller anlägga lekbottnar för fisk.

Från och med 2018 finns det en ny LOVA-förordning som innebär en förstärkning av arbetet med övergödning. Du kan söka i vissa fall upp till 90 procent i statliga bidrag för åtgärder som minskar övergödningen.

Läs mer om LOVA här!

Du kanske även gillar detta