Skänker 10 000 kronor till fiskevård

Gustavsbergs Sportfiskeklubb

Stefan Linde, Gustavsbergs SFK, får Ge fan-mössor av Pär Lindberg. (Foto: Victor Sandberg)

Gustavsbergs Sportfiskeklubb hjälper nu Sportfiskarna med fiskevårdsarbetet genom att skänka 10 000 kronor till fiskevårdsprojektet Ge fan i våra vatten.
Fiskeklubben har sitt säte på Värmdö strax öster om Stockholm. Här finns flera aktuella exempel på fiskevårdsåtgärder i närområdet som Sportfiskarna på olika sätt bidragit till, bland annat samarbetsprojektet kring Hemmesta sjöäng och åtgärder för vandringsvägar i Sågsjöns vattensystem i Nacka.
– Vi är mycket glada över detta initiativ och tackar Gustavsbergs Sportfiskeklubb för bidraget, kommenterar Joel Norlin, koordinator för Sportfiskarnas Rovfiskprojekt.
Följande fiskevårdsfonder/insamlingar tar emot gåvor och donationer:
• Sportfiskarnas Fiskevårdsfond, läs mer här.
• Stiftelsen för östersjölaxen, läs mer här.
• Ge fan i våra vatten, kontakta Sportfiskarna direkt: 08-410 80 600, info@sportfiskarna.se
– Sportfiskarna och fiskevården tar tacksamt emot alla bidrag. Åtgärdsbehoven i våra vatten är mycket stora och vi arbetar ständigt för fler konkreta fiskevårdsåtgärder, säger Pär Lindberg, marknadschef på Sportfiskarna.

Annons
AKTUELLT

Snart dags för Västerhavsveckan

Fiska, åka båt, paddla kajak och samla in spännande djur från havet är bara några av de aktiviteter som erbjuds under årets Västerhavsvecka. I år firas 10-årsjubileum och fler orter är någonsin medverkar med roliga, spännande och havsnära aktiviteter.

Tonfiskar siktade i Öresund

Igår bjöds färjepassagerare och personal på en mäktig syn under den korta överfarten mellan Helsingborg och Ven. Ytan bröts av ett stim blåfenade tonfiskar som alla var i tungviktsklassen!

Squirmy: flugan som är både älskad och hatad

Den liknar mest en bit skräp och lär aldrig pryda någon tavla ihop med klassiska laxstreamers. Men fisk fångar den! Squirmy tar flugvärlden med storm och trots många skeptiska blickar har den nog kommit för att stanna.

Historiska drömhugg från djupet

Blåkveite, uer och lubb i all ära, men när Team Rolex summerar sin lyckade satsning i Eggakantens brådjup är det en rekordstor långstjärt och en svindlande havskatt som utmärker sig. Den sistnämnda tvingade ner vågen till 25,2 kilo – 8 kilo över gällande världsrekord!

Den moderna ekolodskolan

Alla sportfiskare drömmer om vad som finns under vattenytan. Med Garmins Chirp-teknik kan du se hur grunden verkligen ser ut och var vegetationen växer. Du kan även se fiskarna och bedöma deras storlek. Här berättar vi hur den nya moderna tekniken fungerar!

Gunnar Westrin får Smedmanpriset

Publicisten, flugfiskeprofilen och författaren Gunnar Westrin tilldelas Smedmanpriset 2018. Den ärofyllda utmärkelsen får han bland annat för sitt stora engagemang och personliga författarskap.

BILDSPEL: Sällsynta gäddor

Att även fiskar kan drabbas av pigmentförändringar vet vi sedan tidigare. Åkomman kan ge häpnadsväckande resultat – här har ni några intressanta exempel på hur gäddan kan se ut. För att man som gädda inte ska bli uppäten av artfränder och andra rovfiskar gäller det att på bästa sätt kunna gömma sig i den naturliga

Skellefteå Kraft tappar kund

Vackra ord om hållbarhet räckte inte – när en bostadsrättsförening i Västerhaninge fick se hur laxar dör vid Hednäs kraftverk beslöt de att säga upp sitt elavtal. – Jag känner mig lurad. Vi vill inte göra affärer med Skellefteå Kraft, säger föreningens vice ordförande Annika Markén till Piteå-Tidningen.

Bombardatips till sommaröringen

Har du testat att fiska havsöring med bombarda? Om inte så kanske det är dags nu. Teknikens effektivitet går knappast att ifrågasätta och här kommer några heta tips från ”Bombardakungen” Magnus Pålsson.

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...