Gustavsbergs Sportfiskeklubb[/caption] " /> Skänker 10 000 kronor till fiskevård | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
Skänker 10 000 kronor till fiskevård
Gustavsbergs Sportfiskeklubb

Stefan Linde, Gustavsbergs SFK, får Ge fan-mössor av Pär Lindberg. (Foto: Victor Sandberg)

Gustavsbergs Sportfiskeklubb hjälper nu Sportfiskarna med fiskevårdsarbetet genom att skänka 10 000 kronor till fiskevårdsprojektet Ge fan i våra vatten.
Fiskeklubben har sitt säte på Värmdö strax öster om Stockholm. Här finns flera aktuella exempel på fiskevårdsåtgärder i närområdet som Sportfiskarna på olika sätt bidragit till, bland annat samarbetsprojektet kring Hemmesta sjöäng och åtgärder för vandringsvägar i Sågsjöns vattensystem i Nacka.
– Vi är mycket glada över detta initiativ och tackar Gustavsbergs Sportfiskeklubb för bidraget, kommenterar Joel Norlin, koordinator för Sportfiskarnas Rovfiskprojekt.
Följande fiskevårdsfonder/insamlingar tar emot gåvor och donationer:
• Sportfiskarnas Fiskevårdsfond, läs mer här.
• Stiftelsen för östersjölaxen, läs mer här.
• Ge fan i våra vatten, kontakta Sportfiskarna direkt: 08-410 80 600, info@sportfiskarna.se
– Sportfiskarna och fiskevården tar tacksamt emot alla bidrag. Åtgärdsbehoven i våra vatten är mycket stora och vi arbetar ständigt för fler konkreta fiskevårdsåtgärder, säger Pär Lindberg, marknadschef på Sportfiskarna.

Relaterad nyhet från din region
12 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Jodå – flera sportfiskare har hjälpt till att städa upp längs Malmö kanal. Frågan om ett fiskeförbud kommer ändå att tas upp av Malmö stad. Foto: Privat
Malmö kanal: Så många röstade emot fiskeförbud

Ska fisket i Malmö kanal förbjudas? Nej, tycker över 450 människor som röstat emot förslaget. Men frågan kommer ändå att tas upp av Malmö kommun, trots att betydligt färre vill se ett förbud.

Fiskejournalen har tidigare skrivit om konflikterna kring fisket i Malmö kanal, där det vittnats om nedskräpning och allmän misskötsel. Det gick så långt att det skickades in ett medborgarförslag till kommunen, om att fisket skulle förbjudas i kanalen. Nu står det klart att förslaget kommer att tas upp i tekniska nämnden i Malmö stad, eftersom över 100 personer röstat ja till förslaget. De över 450 rösterna som tyckte annorlunda lyckades alltså inte stoppa förslaget från att gå vidare i processen. Beslut väntas under juni månad.

Det ska dock tilläggas att det tagits initiativ bland sportfiskare för att städa upp vid kanalen, vilket vi skrivit om i tidigare artiklar.
Här kan du se ett inslag i SVT om konflikten vid Malmö kanal.

Du kanske även gillar detta