VibLure från Fkp-gear är ett skedlöst crankbait som funkar som ett vibrationsbete. " /> Skedlöst från Fkp gear | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
Skedlöst från Fkp gear

VibLure från Fkp-gear är ett skedlöst crankbait som funkar som ett vibrationsbete.
Lockar fisken med sin vibrerande gång, rasselkulor och läckra reflekterande färger. Ett par knyck under invevning brukar göra de flesta predatorer galna, men framför allt så är det ett bra bete för abborre.
Tre vibrationslägen i samma VibLure och tvåt krokskydd gör det dessutom till ett väldigt prisvärt bete.
Längd: 60 millimeter
Vikt: 12,5 gram
Cirkapris: 59:-
Längd: 60mm Vikt: 12,5g
Mer info: www.fkpgear.com

Relaterad nyhet från din region
5 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Nu kan öringar leta sig upp till nya lekplatser i Hargsån. Foto: Jon Sailer
Det är vår – släpp fiskarna och bäckarna loss!

Fiskevården är på frammarsch i Sverige. Såklart måste vi berätta om detta glädjeämne från Uppland, där Hargsån släpps fri efter 350 år i bojor.

Rubriken är en association till den svenska filmklassikern ”Släpp fångarne loss – det är vår!”.  Och nog förtjänade Hargsån att släppas loss efter så många århundranden. Ån har varit torrlagd i 350 år, ända sedan bruket vid Nerhammaren anlades.
Det 182 meter långa omlöp som nu öppnats kommer att ge lekvandrande fisk tillgänglighet till ett helt åsystem, med över 40 hektar våtmark och flera kilometrar med skogsbäckar.

Det är Upplandsstiftelsen som tillsammans med Sportfiskarna och Hargs bruk lyckats ro projektet i hamn.
Direkt efter färdigt arbete sågs havsöring gå upp och leka på de nyanlagda lekbottnarna. Dessutom noterades den rödlistade arten nejonöga som nu får bättre chans att klara sig, rapporterar Upplandsstiftelsen på sin hemsida. Här kan du även se ett filmklipp från SVT om händelsen!

Du kanske även gillar detta