Just nu:
Annons

Nyheter

3 månader sedan Sverige Anders Lundin
De flesta skoterleder går till ett fiskevatten. Foto: Anders Lundin
Skoterlivet främjas – här är alla som fick ledbidrag

Skotern är oftast en förutsättning för att kunna ta sig till hägrande pimpelsjöar i väglöst land. Nu står det klart vilka klubbar i Sverige som får ledbidrag denna vinter, och det handlar om totalt 2 089 mil.

Det är försäkringsbolaget Svedea som genom via Skoterfonden nu delar ut 750 000 kronor till 139 klubbar för att hålla skoterleder i toppskick. Skoterfonden syftar till att främja svenskt skoterliv, och intresset för att söka har varit stort.

– Vi hade nog förväntat oss ett stort intresse, klubbarna är glada för all stöttning de kan få. Men 139 klubbar och över två tusen mil skoterled, det hade vi inte riktigt räknat med. Det understryker bara hur välkommet det är med ekonomisk stöttning för drivmedel och annat som behövs för att underhålla skoterlederna, säger Fredrik Lilliehöök i ett pressmeddelande.

Vilka klubbar som får ledbidrag ur Skoterfonden 2020 kan du läsa här.

Relaterad nyhet från din region
8 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Ida-Maria Rigoll lämnar sin tjänst på Mörrums Kronolaxfiske. Nu är frågan vem som ska efterträda henne? Foto: Privat
Toppjobb ledigt när Ida-Maria lämnar sin tjänst

Det händer mycket kring Mörrumsån just nu, med både miljonsatsningar på fiskevård och planer på en ny kastanläggning. Nu kommer beskedet att platschefen på Mörrums Kronolaxfiske, Ida-Maria Rigoll, säger upp sig.

Hon levererade sitt besked till allmänheten på onsdagen, där hon beskriver det svåra beslutet så här.
– Det har varit ett tufft beslut som tagit väldigt långt tid, längre än de flesta kan ana. 4 år ganska exakt har jag varit i Mörrum på Mörrums Kronolaxfiske och Sveaskog, skriver hon på sin blogg.

Anledningen är att hon tackat ja till ett annat uppdrag, som hon tillträder 1 maj. Det innebär också att jakten på hennes efterträdare börjar med detsamma.

– Jag har fått vara med i sammanhang jag aldrig trodde jag skulle få uppleva, jag har varit på middagar med ambassadörer från olika länder, landshövdingar, generaldirektörer, politiker, musiker, kungar, drottningar, prinsar och prinsessor, forskare, ungdomar och helt enkelt fantastiska, skriver Ida-Maria Rigoll på sin blogg.

Du kanske även gillar detta