Ska du åka på fisketur med skotern? Ta det väldigt varsamt i så fall. En utflykt på Ånnsjön i västra Jämtland höll exempelvis på att sluta i katastrof i helgen. Isen brast nämligen och två skotrar sjönk till botten. " /> Skotrar sjönk till botten – varning för svaga isar | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

2 år sedan Sverige Anders Lundin
Vinterfiske är kul – men ha säkerheten i beaktning.
Skotrar sjönk till botten - varning för svaga isar

Ska du åka på fisketur med skotern? Ta det väldigt varsamt i så fall. En utflykt på Ånnsjön i västra Jämtland höll exempelvis på att sluta i katastrof i helgen. Isen brast nämligen och två skotrar sjönk till botten.

Det hela slutade förhållandevis bra eftersom de båda skoterförarna klarade sig utan skador. Däremot går nu Skoterföreningen VÄSEK, Västjämtlands snöskoterområde, ut med varning för svag is på Ånnsjön och uppmanar skoterförare att följa ruskmarkerade skoterleder.
– Vi avråder från genvägar. Skoterkörning över isar sker alltid på egen risk, men det är säkrast att följa ruskmarkerade skoterleder, skriver föreningen på sin Facebook-sida.

Många sportfiskare börjar den här årstiden leta sig mot fjärran fiskevatten med skoterns hjälp. Visserligen har det varit några veckor med kallväder i norra Sverige, men det innebär inte per automatik att isarna är starka. På många håll har det varit ymniga snöfall, vilket inneburit att snön bildat ett isolerande täcke. Med andra ord – kolla upp isläget och respektera varningar innan ni ger er ut på fisketuren, oavsett om ni färdas på skoter eller ej.

Läs om fiske- och skotereldoradot Jormvattnet:

De gjorde Jormvattnets fiskecamp till en vinnare

 

Relaterad nyhet från din region
12 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Ida-Maria Rigoll lämnar sin tjänst på Mörrums Kronolaxfiske. Nu är frågan vem som ska efterträda henne? Foto: Privat
Toppjobb ledigt när Ida-Maria lämnar sin tjänst

Det händer mycket kring Mörrumsån just nu, med både miljonsatsningar på fiskevård och planer på en ny kastanläggning. Nu kommer beskedet att platschefen på Mörrums Kronolaxfiske, Ida-Maria Rigoll, säger upp sig.

Hon levererade sitt besked till allmänheten på onsdagen, där hon beskriver det svåra beslutet så här.
– Det har varit ett tufft beslut som tagit väldigt långt tid, längre än de flesta kan ana. 4 år ganska exakt har jag varit i Mörrum på Mörrums Kronolaxfiske och Sveaskog, skriver hon på sin blogg.

Anledningen är att hon tackat ja till ett annat uppdrag, som hon tillträder 1 maj. Det innebär också att jakten på hennes efterträdare börjar med detsamma.

– Jag har fått vara med i sammanhang jag aldrig trodde jag skulle få uppleva, jag har varit på middagar med ambassadörer från olika länder, landshövdingar, generaldirektörer, politiker, musiker, kungar, drottningar, prinsar och prinsessor, forskare, ungdomar och helt enkelt fantastiska, skriver Ida-Maria Rigoll på sin blogg.

Du kanske även gillar detta