Organisationen Compassion Over Killing’s (COK) har avslöjat vedervärdiga förhållanden vid en fiskodling i Bingham, USA. Bilderna sprids nu över världen, och företaget är under polisutredning. " /> Skräckbilder sprids från multinationell laxodling i USA | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

1 år sedan Sverige Anders Lundin
Här ses hur personal trampar ihjäl fisk vid den aktuella odlingen. Foto: Ur Coks film.
Skräckbilder sprids från multinationell laxodling i USA

Organisationen Compassion Over Killing’s (COK) har avslöjat vedervärdiga förhållanden vid en fiskodling i Bingham, USA. Bilderna sprids nu över världen, och företaget är under polisutredning.

Flera stora medier, bland dem The Guardian, rapporterar om avslöjandet som COK ligger bakom. Med hjälp av dold kamera har de dokumenterat situationen vid det globala jätteföretaget Cooks odling i Bingham. På filmen framkommer det tydligt hur illa fisken blir behandlad av personalen, det både kastas, sparkas och slås fisk. Personalen verkar helt öppna med hur hanteringen går till, och dessutom verkar det vanligt förekommande med missbildade fiskar vid odlingen.

Företaget Cook har sitt huvudkontor i Canada, och äger fiskodlingar i både USA, Scotland och Chile. Företaget är bland annat känt för att samarbeta med livsstilsgurun och tv-kocken Martha Stewart. I företagets hållbarhetspolicy framhåller de hur viktig de anser att djurrätten är och att de behandlar fisken med optimal omsorg. Bilderna avslöjar alltså rena motsatsen, och nu kommer även beskedet att företaget är under polisutredning.

Här nedan kan du se filmen som COK släppt:

 

Relaterad nyhet från din region
7 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Lucas Lövgren åkte tillbaka till platsen där han tidigare förlorat en stor fisk, och det lönade sig. Foto: Privat
Rödingbjässe från norr – Lucas fick sin revansch

Snacka om att sätta ned foten. Knappt har pimpelsäsongen börjat innan en av årets häftigaste fiskar har fångats, vågar vi påstå. Det var Lucas Lövgren i Kiruna som fick sitt livs fjällröding under den senaste turen – på samma plats där han tidigare tappat en bjässe.

Drömfisken fick simma tillbaka efter vägning.

Det har varit rejält kallt i landets nordligaste delar den senaste veckan, men Lucas Lövgrens fina röding hjälper månne till att höja temperaturen hos dem som tvekar inför att ge sig ut på fiskevattnen.
Måtten på bjässen var imponerande 5 996 gram och 82 centimeter. En sån där fisk som de flesta bara får se på bild i fisketidningar eller i sina drömmar.

Vi ber Lucas berätta om det lyckade fiskafänget:

– Att få inleda året med en sådan drömfisk känns magiskt. Ofta brukar jag se mina jullov som en tid då jag kan fara ut och fiska på vatten som jag tror kan hålla grov fisk. Det blir även en hel del mil på skotern i samband med det, berättar Lucas för Fiskejournalen.

Han fortsätter:
– Ändå sedan förra året då jag tappat en stor röding har jag velat åka tillbaka till den platsen och lägga timmarna. Jag väntade in snön 2021 och gjorde då den första fjällresan – som alltså gick rätt bra. Fisken bjöd på en 35 minuters kamp, därefter några bilder innan den fick gå hem igen.

Frågan är då hur han ska kunna toppa denna fisk i framtiden?
– Målet att få en större röding känns just nu svårt att överträffa. Ett av mina nästa mål inför sommarfisket blir att försöka slå mitt personbästa på öring, hälsar en nöjd fångstman.
Fiskejournalen tackar för storyn och gratulerar Lucas till en magisk fisk.

Du kanske även gillar detta