Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
Skriv en fiskelåt

Håll utkik efter mikrofonsymbolen i vår webb-tv. Senaste bidraget av fiskelåtar kommer från Markku Kallioinen.

I Fiskejournalen nummer 7-8 efterlyste vi fiskelåtar. Markku Kallioinen hade varken erfarenhet av datorer eller musik, men skapade ändå en slagdänga som nu kan avnjutas på vår webb-tv.
Markku påstår sig sakna både tonöra och datorvana, och om det påståendet stämmer så har Markku gjort väldigt bra ifrån sig. Låten Wildmark sätter sig direkt och man kommer på sig själv att nynna melodin långt efter att ha lyssnat på den.
– Fiskare brukar ju dela med sig av tips och annat smått och gott, så varför inte musik? Säger Markku.
Vill du också bidra med en fiskelåt?  Skicka e-post till vår webbredaktör Mathias Larsson. mathias.larsson@aller.se.
Här kan du lyssna på låten Wildmark av Markku Kallioinen.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
37 minuter sedan Sverige Anders Lundin
Så här såg det ut efter att Fortum stängt av vattnet i Väljeån. Foto: Privat
Fortum polisanmäls efter nolltappning i öringvatten

I somras fick människor vid Väljeån i Hälsingland rusa ut för att rädda sprattlande fisk, efter att vattnet plötsligt försvunnit på en sträcka av 2 kilometer. Nu har Länsstyrelsen i Gävleborg polisanmält Fortum för misstanke om brott mot miljöbalken.

Det var i juni 2020 som händelsen i Väljeån utspelade sig, där den lokala fiskevårdsföreningen befarar att flera årskullar av både harr och öring slogs ut. Det har gjorts stora insatser för fiskevården i det aktuella vattnet, och enligt vattendomen från 1950 ska minst en kubikmeter vatten per sekund alltid ska släppas.

Fortum erkände att en dammlucka stängts av misstag, men Länsstyrelsen i Gävleborg väljer ändå att polisanmäla bolaget för brott mot miljöbalken. Torrläggningen ska enligt länsstyrelsens bedömning medfört en påtaglig risk för skador på fisk och andra vattenlevande organismer.

– Bryter man mot en vattendom måste vi anmäla det så får miljöåklagaren göra en utredning på det här, säger Gustav Hartzell, handläggare på länsstyrelsens enhet för vattenverksamhet och fiske, till Hela Hälsingland.

Du kanske även gillar detta