Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige Morgan Fihn
Skriv en fiskelåt

Håll utkik efter mikrofonsymbolen i vår webb-tv. Senaste bidraget av fiskelåtar kommer från Markku Kallioinen.

I Fiskejournalen nummer 7-8 efterlyste vi fiskelåtar. Markku Kallioinen hade varken erfarenhet av datorer eller musik, men skapade ändå en slagdänga som nu kan avnjutas på vår webb-tv.
Markku påstår sig sakna både tonöra och datorvana, och om det påståendet stämmer så har Markku gjort väldigt bra ifrån sig. Låten Wildmark sätter sig direkt och man kommer på sig själv att nynna melodin långt efter att ha lyssnat på den.
– Fiskare brukar ju dela med sig av tips och annat smått och gott, så varför inte musik? Säger Markku.
Vill du också bidra med en fiskelåt?  Skicka e-post till vår webbredaktör Mathias Larsson. mathias.larsson@aller.se.
Här kan du lyssna på låten Wildmark av Markku Kallioinen.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
12 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Jodå – flera sportfiskare har hjälpt till att städa upp längs Malmö kanal. Frågan om ett fiskeförbud kommer ändå att tas upp av Malmö stad. Foto: Privat
Malmö kanal: Så många röstade emot fiskeförbud

Ska fisket i Malmö kanal förbjudas? Nej, tycker över 450 människor som röstat emot förslaget. Men frågan kommer ändå att tas upp av Malmö kommun, trots att betydligt färre vill se ett förbud.

Fiskejournalen har tidigare skrivit om konflikterna kring fisket i Malmö kanal, där det vittnats om nedskräpning och allmän misskötsel. Det gick så långt att det skickades in ett medborgarförslag till kommunen, om att fisket skulle förbjudas i kanalen. Nu står det klart att förslaget kommer att tas upp i tekniska nämnden i Malmö stad, eftersom över 100 personer röstat ja till förslaget. De över 450 rösterna som tyckte annorlunda lyckades alltså inte stoppa förslaget från att gå vidare i processen. Beslut väntas under juni månad.

Det ska dock tilläggas att det tagits initiativ bland sportfiskare för att städa upp vid kanalen, vilket vi skrivit om i tidigare artiklar.
Här kan du se ett inslag i SVT om konflikten vid Malmö kanal.

Du kanske även gillar detta