" /> Skydda ögonen i sommar! | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

3 år sedan Sverige Hans Hällman
Ett krokskadat öga 48 timmar efter operation. Filmen visar att det tar ett halvår innan ögat är fullt återställt. Hatten av för vetenskapen!
Skydda ögonen i sommar!

Vassa krokar kan ställa till både oreda och smärta – inte minst om de fastnar i ansiktet. Ögonskador är inte helt ovanliga och här kommer en film på hur illa det kan gå – och hur läkarna går tillväga om olyckan är framme!

Filmen visar hur en krok plockas bort från ett öga och hur skadan sys igen. Dessutom får man följa läkningsprocessen.

OBS: Klippet kan upplevas obehagligt.

https://www.youtube.com/watch?v=E-PDrO8-s-c

Ett minst sagt imponerande ingrepp!

Om kroken fastnar i någon mindre känslig kroppsdel kan du själv ta bort den. Här ser du hur.

Kom ihåg att vara rädda om er under sommarens fiskepass.

Och glöm inte solglasögonen!

Hans Hällman

Relaterad nyhet från din region
5 timmar sedan Sverige Anders Holm
Fisket skedde vid ett regnbågsvatten i Hubo-Långsjön, i Hofors kommun.
Lättnad efter ny dom i fiskekortsmål

Domen som många i fiskesverige väntat på har kommit. Det handlar om den omtalade fiskekortsdomen där två personer friades från olovligt fiske efter att tingsrätten ansett att fiskekort inte är personliga. Nu döms de två männen i hovrätten.

Det blir alltså en helomvändning i hovrätten i det omtalade målet som Fiskejournalen rapporterat om tidigare. De två åtalade männen döms nu till dryga dagsböter och skadestånd för olovligt fiske.
När Fiskejournalen pratar med Urban Henriksen i Hubo-Långsjön, området där händelsen inträffade, så är han lättad och lite överraskad.
– Jag hade faktiskt inte hoppats på att vi skulle få rätt och att det skulle gå vägen för oss, men det gjorde det ändå. Rättvisa har skipats.

Domen har fått mycket uppmärksamhet och väckt stor oro hos många aktörer som upplåter fiske, men Urban har inte hunnit ägna så mycket tankeverksamhet åt det specifika fallet.
– Nej, jag sitter faktiskt med 40-talet ärenden om olovligt fiske bara från förra året, men det är klart att det är skönt att det gick vägen både för oss och för resten av fiskesverige, säger han till Fiskejournalen.

Du kanske även gillar detta